Cyprus Aid: Κύπρος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης

Cyprus Aid: Κύπρος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύηςΛευκωσία: Στις 4.00 το απόγευμα ξεκίνησε η συναυλία, όμως, από πολύ νωρίς το πρωί, χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας πήγαιναν στην τάφρο Κωνστάντζα και παρέδιδαν τρόφιμα για εκείνους που οδηγήθηκαν στην ανέχεια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μακριά από κόμματα, καλλιτέχνες και χιλιάδες απλοί πολίτες, μετέτρεψαν την εκδήλωση Cyprus Aid στη μεγαλύτερη έκφραση ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης, τούτες τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος…

Οι αποθήκες για τη φύλαξη των τροφίμων που προσφέρθηκαν, υπερχείλισαν από πολύ νωρίς…

23:00: - Την συναυλία έκλεισανν η Δήμητρα Γαλάνη ο Χρήστος Θηβαίος και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

22:30: - Η Άννα Βίσση στη σκηνή του Cyprus Aid 
Πριν μερικά λεπτά βγήκε στη σκηνή και η Άννα Βίσση. Όπως δήλωσε η ίδια λίγες ώρες νωρίτερα μέσα απ' τη συχνότητα του Sfera "Είναι μια κίνηση αγάπης και κατανόησης. Όλοι τρέχουμε για να προσφέρουμε κάτι που είναι αναγκαίο και απαραίτητο για να περάσουν τα δύσκολα."
Θέλοντας να συνεισφέρει στην πατρίδα της δήλωσε συμμετοχή στην μεγαλύτερη συναυλία αλληλεγγύης και έτσι, αυτή τη στιγμή τραγουδάει το "Ας κάνουμε απόψε μια αρχή" και στη συνέχεια το "Χρυσοπράσινο φύλλο".
Απ’ τη σκηνή του Cyprus Aid δήλωσε πως νιώθει περήφανη για το ήθος και την πολιτισμένη νοοτροπία που έδειξαν οι Κύπριοι με τον τρόπο που αντιμετώπιζουν την κατάσταση ενώ συμπλήρωσε πως "Οι Κύπριοι έχουν δείξει ότι την αλληλεγγύη την έχουν στο αίμα τους".

22:00: - Ο Χρήστος Δάντης ανεβαίνει στη σκηνή και ξεκινάει με το "Είπα σου χτενίστου λλίον" της Κυριακούς Πελαγία. Ο κόσμος ξεσηκώνεται και τον καταχειροκροτεί για τα άπταιστα κυπριακά του. 

21:45: - Tη σκυτάλη παίρνει η Δέσποινα Ολυμπίου, η οποία ανεβαίνοντας στη σκηνή ευχαρίστησε τον κόσμο για την προσέλευσή τους, προσθέτοντας πως και οι καλλιτέχνες εισέπραξαν μεγάλη αγάπη απόψε.

21:20: - Η Λίνα Νικολακοπούλου ανεβαίνει στη σκηνή και μιλά, αρχικά, στην κυπριακή. Μετά απαγγέλλει στίχους. Στη συνέχεια τραγουδά ένα αγαπημένο της τραγούδι και καταχειροκροτείται από το κοινό.

21:00: - "Εμείς έχουμε τη δύναμη και εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα". Ο Δημήτρης Κοργιαλάς ανέβηκε στη σκηνή και  για να εισέπραξε θερμό χειροκρότημα  με την σύντομη και συγκινητική ομιλία του. Ο δημοφιλής τραγουδιστής πήρε μια ακουστική κιθάρα και τραγουδάει σόλο γνωστές επιτυχίες του. Στο ρεφρέν τον συνοδεύει το κοινό, που όλο και πληθαίνει, παρά το γεγονός ότι η τάφρος έχει γεμίσει από κόσμο. Όσοι βρίσκονται πίσω-πίσω έχουν το βλέμμα στραμμένο στις γιγαντο-οθόνες που έχουν στηθεί. Η ατμόσφαιρα αλληλεγγύης, ωστόσο, βρίσκεται παντού: Σε κάθε νότα, σε κάθε βλέμμα, σε κάθε χειροκρότημα.

20:35: - "Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι', είπε η Ευσταθία, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη σκηνή του CyprusAid και τραγουδά γνωστές και αγαπημένες της επιτυχίες, όπως το "Θέλει μαγκιά", θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας. Προηγουμένως είχε ερμηνεύσει στη σκηνή ένα τραγούδι με την Ευρυδίκη. 
 
20:20: - Στη σκηνή έχει ανεβεί η Ευρυδίκη, η οποία έδωσε το δικό της αισιόδοξο μήνυμα: "Να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε". 
  
19:50: - "Ολόκληρη η καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου συμμετέχει, τελικά, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Εκτός από τη συναυλία στην τάφρο Κωνστάντζα, συμβαίνουν παράλληλα -σαν σε fringe festival- διάφορες άλλες εκδηλώσεις, αφού μόλις είδα μια φιλανθρωπική ορχήστρα να κατευθύνεται, παίζοντας τραγούδια, προς την οδό Στασίνου", αναφέρει η συντάκτρια του elita.com.cy Θεοδώρα Γιάγκου. Την ίδια ώρα, ο συντάκτης μας Πιερής Παναγή αναφέρει: "Έχει κλείσει η οδός Στασίνου, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Γίνεται το αδιαχώρητο!".

18:55 - Η Μαρλέν Αγγελίδου, ο Άλεξ Παναγή, ο Τεύκος Νεοκλέους και άλλοι Κύπριοι καλλιτέχνες πήραν την σκυτάλη στο Cyprus Aid τραγουδώντας το παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι "Το Γιασεμί". 

Πρώτη μπάντα που εμφανίστηκε ήταν η πολυπληθής ομάδα κρουστών Batukinio, με περισσότερα από 25 άτομα να χτυπούν τα κρουστά τους σε αφρο-βραζιλιάνικους ρυθμούς.

Το μουσικό γκρούπ μαζί με δεκάδες συνοδοιπόρους, περπάτησαν μέχρι την Τάφρο Κωστάντζα, ξεκινώντας από τη συμβολή των οδών Μακαρίου – Ευαγόρου.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή η μπάντα Sandy Brour από τη Λευκωσία, οι οποίοι δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα, με τους ρυθμούς της bossa nova μουσικής τους.

Η Λέα Μαλένη, η Μαρίνα Μαλένη και η Βασιλική Κυπραίου ευχαρίστησαν τον κόσμο που είναι ήδη στο CyrpusAid ενώ δήλωσαν πως περιμένουν ακόμα περισσότερο κόσμο μιας και «η μέρα σήμερα ανήκει στον κυπριακό λαό» όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά.
 
Ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθεί τη μεγάλη συναυλία είναι και ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μαζί την σύζυγο του Ελένη. Μάλιστα, ο κ. Γιωρκάτζης μίλησε σε δημοσιογράφο του Reuters –μιας και το διεθνές πρακτορείο καλύπτει το γεγονός- για την πολιτική κατάσταση που βιώνει η Κύπρος αλλά και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει αυτές τις ώρες ο κυπριακός λαός.

Με πτήση της Cyprus Airways έφτασε η Άννα Βίσση στην Κύπρο πριν μερικές ώρες .
 
Οι συνεργάτες της Άννας την πληροφόρησαν πως ήδη γίνεται το αδιαχώρητο γι' αυτό και η ίδια δήλωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο twitter πως "Ημέρα πολύ μεγάλη η σημερινή.. Ας γίνουμε όλοι καλύτεροι από δω και πέρα! Cyprus Aid ! Όλοι εκεί με ό,τι έχουμε και μπορούμε"!
 
Tweet Ευρυδίκης: "Σήμερα η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Τάφρο Κωστάντζα στη Λευκωσία. Συμπατριώτες μου, θα είμαστε όλοι εκεί!!!! Ενώνουμε τις φωνές μας και αντιστεκόμαστε, βοηθώντας πρώτα απ' όλα αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη. Τραγουδάμε για τα όνειρα που μας ανήκουν, διεκδικούμε το μέλλον μας"!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"