Άρση περιορισμών για κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες

Άρση περιορισμών για κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζεςΛευκωσία: Σημαντική χαλάρωση στους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων στο εσωτερικό μέχρι €300.000 για να μπορέσει να ξεκινήσει η δραστηριότητα στην οικονομία, που έχει παγώσει εδώ και δεκαπέντε μέρες με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις τραπεζικές συναλλαγές. Αυτό αποφάσισε η Κυβέρνηση και ενημέρωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, με τους οποίους συσκέφθηκε στο Προεδρικό.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές σε πολιτικό επίπεδο με Ευρωπαίους ηγέτες με κύριο στόχο να ζητήσει παρέμβαση των Βρυξελλών για να περιοριστούν οι ενέργειες των τροϊκανών, που βρίσκονται στην Κύπρο και οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στη χώρα και εμποδίζουν επάνοδο στην ομαλότητα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, που μεταβαίνει αύριο στο Γιούρογκρουπ, θα ζητήσει να δοθούν εξηγήσεις και χρονοδιαγράμματα για την άρση των περιορισμών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Έχει ληφθεί επίσης απόφαση όπως το Υπουργικό Συμβούλιο συνέλθει σε ολοήμερες συνεδριάσεις, πιθανότατα Δευτέρα και Τρίτη, ώστε να ληφθούν αμέσως αποφάσεις για μέτρα αναζωογόνησης της οικονομίας, όπως επιτόκια, διευκόλυνση χρεωστών, νομοσχέδια για την ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, αντισταθμιστικά μέτρα για την ανακούφιση όσων έχουν υποστεί κούρεμα κ.ά.

Σήμερα, κατατίθενται στη Βουλή τα μνημονιακά νομοσχέδια τα οποία προβλέπουν αυξήσεις σε τέλη και νέες φορολογίες. Στόχος, να ψηφιστούν το ταχύτερο δυνατό καθώς η εφαρμογή τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου.  Αύριο σε άτυπη συνεδρία του Γιούρογκρουπ θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για το Μνημόνιο και θα ακολουθήσει η επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"