Προς διορισμό διοικητικού συμβουλίου στην Τρ. Κύπρου

Προς διορισμό διοικητικού συμβουλίου στην Τρ. Κύπρου  Λευκωσία: Φαίνεται να προχωρά ο διορισμός προσωρινού διοικητικού συμβουλίου στην Τράπεζα Κύπρου. 14 άτομα αποτελούν επιλογή της Κυβέρνησης και 6 της Κεντρικής Τράπεζας. Αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις.

Σήμερα η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών το ειδικό ερωτηματολόγιο που προβλέπει η νομοθεσία προκειμένου να το συμπληρώσουν οι υποψήφιοι διοικητικοί σύμβουλοι και να ελεγχθεί η καταλληλότητα και η ικανότητά τους να αποτελέσουν μέλη της ενδιάμεσης διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου.

Η αξιολόγηση αναμένεται ότι θα καθορίσει το «properness and fitness» των διοικητικών συμβούλων. Στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να διοριστούν μέχρι 15 άτομα αλλά δεν αποκλείεται η Κεντρική Τράπεζα να επιλέξει τη λύση του παλιού Διοικητικού Συμβουλίου που αριθμούσε 18 μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Δημητριάδης και Γεωργιάδης έχουν καταλήξει σε μια λίστα 20 υποψηφίων στη βάση της οποίας θα γίνουν οι επιλογές. Τα 14 άτομα είναι επιλογή του Υπουργείου Οικονομικών και τα 6 της Κεντρικής Τράπεζας. Η Κυβέρνηση επιμένει στη θέση της ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν, η Τράπεζα Κύπρου να αποκτήσει ηγεσία, είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.
 
Όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, η ευθύνη που θα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο, θα είναι μεγάλη γιατί θα πρέπει να σταθεροποιήσει την Τράπεζα, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ενώ υπό τις περιστάσεις θεωρείται ιδιαίτερο προσόν να έχει γνώσεις σε τραπεζικά θέματα.
 
Στο ατομικό ερωτηματολόγιο πέρα από τα προσωπικά στοιχεία θα πρέπει να απαντηθούν λεπτομερώς ότι γνωρίζουν τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που απορρέουν από την ιδιότητα του συμβούλου. 
Όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο, κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, η Κεντρική Τράπεζα μετά από διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών θα διορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο που θα οδηγήσει την Τράπεζα στην επόμενη γενική συνέλευση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"