Άδεια τα ταμεία των Κυπριακών Αερογραμμών

Άδεια τα ταμεία  των Κυπριακών ΑερογραμμώνΛευκωσία: Πέραν των δυο ωρών κράτησε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση της τριμελούς διυπουργικής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές, στην παρουσία και μελών της Διοίκησης της εταιρείας.

Ωστόσο, οι καθοριστικές και όπως όλα δείχνουν καταλυτικές αποφάσεις για το μέλλον, το όποιο μέλλον, του εθνικού αερομεταφορέα, θα ληφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Χθες η Διοίκηση της εταιρείας επανέλαβε και προφορικά το αίτημα που υπέβαλε και γραπτώς προς την Κυβέρνηση προ ημερών ζητώντας οικονομική ένεση ύψους €7 εκατ.

Κι αυτό μέχρι την έναρξη της περιόδου επιβατικής αιχμής, που είναι το καλοκαίρι, κατά την οποία η εταιρεία είναι αυτοσυντήρητη.

Προς ενίσχυση των πιο πάνω και η συντεχνία πιλοτών ΠΑΣΥΠΙ, ανέφερε με σχετική ανακοίνωσή της ότι ήδη οι Κ.Α. έχουν προπωλήσει 400.000 θέσεις για το καλοκαίρι. Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι ότι όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα περί κλεισίματος ή μη του εθνικού αερομεταφορέα άρχισε ήδη να προκαλεί περιορισμένο μεν αλλά αισθητό φαινόμενο ακυρώσεων κρατήσεων.

Την ίδια ώρα χθες δεν σημειώθηκε καμιά εξέλιξη όσον αφορά τους επιδόξους στρατηγικούς επενδυτές των Κ.Α., που είναι η εταιρεία κινέζικων συμφερόντων Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd και οι Μεσανατολικές Αερογραμμές του Λιβάνου. Τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο ενδιαφερόμενο ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις σήμερα.

Πιθανή η αναστολή εργασιών
Υπάρχει η πιθανότητα οι Κ.Α. να αναστείλουν τις εργασίες τους από τη στιγμή που η εταιρεία καταγράφει τόσο μεγάλες ζημιές και από τη στιγμή που το κράτος αντικειμενικά δεν διαθέτει ούτε τις οικονομικές δυνατότητες στήριξης αλλά ούτε και τη νομική κάλυψη, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.
 
Η Κύπρος εγκαλείται για τη βοήθεια που έχει δοθεί υπό τη μορφή κρατικής στήριξης προς την εταιρεία και η Ε.Ε. έχει καλέσει την Κυπριακή Δημοκρατία να τερματίσει την οποιαδήποτε μορφή παροχής ρευστότητας προς την εταιρεία, σημείωσε. Συνεπώς, πρόσθεσε, το ταχύτερο δυνατόν θα πρέπει να εξευρεθούν άλλοι τρόποι στήριξης της εταιρείας αφού η επιδίωξη, όπως είπε, είναι η εταιρεία να παραμείνει σε λειτουργία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"