Μέτρα σε τρεις πυλώνες για την οικονομία

Μέτρα σε τρεις πυλώνες για την οικονομίαΛευκωσία: Τα μέτρα που θα εξαγγείλει αύριο η Κυβέρνηση αποφάσισε χθες σε πολύωρη συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά επικεντρώνονται σε τρεις πυλώνες. Η κυβέρνηση υπολογίζει σε απορρόφηση 6.000 ανέργων.

Οι τρεις πυλώνες με λίγα λόγια:
► Μείωση ανεργίας και αύξηση απασχόλησης – δημιουργία νέων θέσεων,
► Προώθηση μεγάλων έργων και προσέλκυση επενδύσεων,
► Μείωση του κόστους για τα νοικοκυριά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση με τα μέτρα που θα εξαγγείλει υπολογίζει σε απορρόφηση 6.000 ανέργων στον τουριστικό (κυρίως) κι άλλους κλάδους και μείωση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους με την αύξηση των κονδυλίων που αφορούν στη νεανική επιχειρηματικότητα.

Επίσης, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από αναπτυξιακά έργα από μέτρα που εισηγήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Εξάλλου, αρκετά μέτρα αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ένα από τα σχέδια που θα εξαγγελθούν σχετίζεται με την προώθηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων για οικιακή χρήση, κάτι που θα μειώσει και το κόστος της ενέργειας για τα νοικοκυριά.

Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμα ότι αποφασίστηκαν συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την επιμήκυνση των δανείων και μείωση των επιτοκίων τόσο για νοικοκυριά όσο και για επιχειρήσεις.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο εντάσσονται στην πρώτη δέσμη και ότι μια δεύτερη θα ακολουθήσει τον Μάιο. Υπολογίζεται επίσης ότι θα προηγηθούν στο μεσοδιάστημα αποφάσεις για θεσμικές αλλαγές και επιτροπές για υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης, για θέματα όπως η καταπολέμηση του ρουσφετιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"