Κόψε - ράψε στις εξαιρέσεις για κούρεμα στην Τρ. Κύπρου

Κόψε - ράψε στις εξαιρέσεις για κούρεμα στην Τρ. ΚύπρουΛευκωσία: Σε νέα βάση μπαίνουν οι εξαιρέσεις από το κούρεμα καταθέσεων σε Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή, καθώς η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην εξαιρέσει πλήρως τις καταθέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ήδη την Κεντρική Τράπεζα ότι:

Τα ταμεία εσωτερικών επενδύσεων των ασφαλιστικών εταιρειών να μην εξαιρεθούν από την Τράπεζα Κύπρου και οι καταθέσεις τους στη Λαϊκή Τράπεζα να σωθούν κατά το ήμισυ

Να μην εξαιρεθούν όλες οι καταθέσεις των φιλανθρωπικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών

Να εξαιρεθούν κατά 90% οι καταθέσεις αυτών που είναι εγγεγραμμένα στο υπουργείο Οικονομικών.

Προς κλείδωμα φαίνεται να οδηγείται και το θέμα των καταθέσεων των ταμείων προνοίας. Όσων οι καταθέσεις είναι στην Τράπεζα Κύπρου θα κουρευτούν όπως και οι υπόλοιπες. Για το ποσό που θα κουρευτεί τα ταμεία θα έχουν την επιλογή να πάρουν μετοχές της Τράπεζας ή τα δικαιούχα μέλη των ταμείων να αποζημιωθούν από ένα λογαριασμό στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την αφυπηρέτησή τους.

Στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας το κούρεμα των καταθέσεων των ταμείων προνοίας θα είναι ανάλογο αυτών στην Τράπεζα Κύπρου και οι δικαιούχοι θα αποζημιωθούν όταν θα αφυπηρετήσουν.

Το δύσκολο έργο της σμίκρυνσης του καταλόγου των εξαιρέσεων από το κούρεμα θα διαχειρισθούν από κοινού ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, στη συνάντηση που θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"