Στο ψυγείο δισεκατομμύρια ευρώ

Στο ψυγείο δισεκατομμύρια ευρώΛευκωσία: Ανατροπή σκηνικού καταγράφηκε κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών αφού, όπως επίσημα αναφέρθηκε, το 22,5% (περίπου €1,8 δισ.) των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου θα παραμείνει δεσμευμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Κι αυτό παρά τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που είχαν μάλιστα επιβεβαιωθεί και με δηλώσεις εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας, ότι μέχρι σήμερα το θέμα θα είχε ξεκαθαρίσει. Ως γνωστό το 37,5% (περίπου €3,1 δισ.) των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τρ. Κύπρου θα μετατραπεί σε μετοχικό κεφάλαιο κι ένα άλλο 22,5% θα παραμείνει δεσμευμένο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία, ο διοικητής της Κεντρικής προσπάθησε να απαντήσει στα πυρά που δέχεται για την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα, λέγοντας ότι οι αποφάσεις ήταν πολιτικές και ότι η Κεντρική της εφαρμόζει, ενώ ήταν σαφής η διαφορά αντίληψης με την Κυβέρνηση.

Ο υπ. Οικονομικών έκρουσε και το καμπανάκι σε ό,τι αφορά στα δημόσια οικονομικά, σημειώνοντας πως αν δεν επικυρωθεί η μνημονιακή σύμβαση τότε θα υπάρξει στάση πληρωμών.

Είχε προηγηθεί αναφορά της γενικής λογίστριας πως υπάρχει άμεση ανάγκη εξεύρεσης €80 εκατ. εντός δύο εβδομάδων.

Πάντως, τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο διοικητής της Κεντρικής επανέλαβαν πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή ούτε σχέδιο β.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"