Οι παχυλοί μισθοί των αξιωματούχων της Ε.Ε

Οι παχυλοί μισθοί των αξιωματούχων της Ε.ΕΒρυξέλλες: Τους μισθούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πιο ακριβοπληρωμένος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο προέδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, με έδρα τη Φρανκφούρτη, αμείβεται με 370.000 ευρώ το χρόνο.

Την αμέσως επόμενη θέση στη λίστα των πιο καλοπληρώμενων, είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, με τις μεικτές ετήσιες αποδοχές του να ανέρχονται σε 324.000 ευρώ.

Ακολουθούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, των οποίων ο μισθός είναι περίπου 298.500 ευρώ το χρόνο.

Η Βρετανίδα Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας, Κάθριν Άστον, λαμβάνει 281.200 ευρώ ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος παίρνει 206.200 ευρώ το χρόνο.

Στο δημοσίευμα τονίζεται το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και σε ένα όλο και πιο κακοπληρωμένο και συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας υπάλληλος της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Ευρωκοινοβουλίου, με δύο παιδιά λαμβάνει μηνιαίως 12.500 καθαρά. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι είναι συνήθως οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., διευθυντές ή γενικοί διευθυντές που φτάνουν μέχρι τις 16.500 ευρώ καθαρά το μήνα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"