Καθοριστική επανεκκίνηση της οικονομίας

Καθοριστική επανεκκίνηση της οικονομίας
Λευκωσία: Ύστερα από 12 μέρες που παρέμειναν κλειστές και αφού πλέον το σκηνικό με την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή δεν θα είναι το ίδιο, επαναλειτουργούν από σήμερα και μάλιστα από τις 12:00 το μεσημέρι, οι τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα.

Σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας τους οι τράπεζες θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, ενώ θα ισχύουν περιοριστικά μέτρα ως προς την ανάληψη μετρητών και την εκροή καταθέσεων. Το διάταγμα είναι χωρίς ημερομηνία λήξης και η παράταση της ισχύος του θα αποφασιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Στόχος είναι τα περιοριστικά μέτρα να καταργηθούν το συντομότερο, αφού η Κύπρος είναι μια ανοικτή οικονομία και οτιδήποτε εμποδίζει τη λειτουργία της πρέπει να αποφεύγεται.
Η προσοχή όλων εστιάζεται σήμερα στην αντίδραση των πολιτών και κυρίως των ξένων καταθετών για τον τρόπο που θα ενεργήσουν. Μια μαζική εκροή καταθέσεων και η δημιουργία πανικού θα ήταν ό,τι χειρότερο, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σειρά ανεπιθύμητων επιπτώσεων και ένα καταστροφικό οικονομικό τσουνάμι.

Υπάρχει επίσης κίνδυνος επεισοδίων από αγανακτισμένους πολίτες κυρίως στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, γι’ αυτό έχουν προγραμματιστεί έκτακτα μέτρα από την Αστυνομία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"