Η Λαϊκή συμπαρασύρει και τα ακίνητα

Η Λαϊκή συμπαρασύρει και τα ακίνητα
Λευκωσία: Στον αέρα φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον επιχειρήσεις του τομέα των ακινήτων μετά τη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας και το κούρεμα που θα επέλθει στην Τράπεζα Κύπρου, βυθίζοντας τον τομέα στο ναδίρ. Παράλληλα, δημιουργείται σωρεία ερωτημάτων, τι θα γίνει με τους πελάτες που αγόρασαν ακίνητα, αλλά δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και κυρίως εξασφάλιση από την τράπεζα για το ακίνητο που αγόρασαν.

Μεγάλη αναστάτωση φαίνεται ότι υπήρξε και ανάμεσα στους ξένους αγοραστές, κυρίως από την Κίνα, οι οποίοι προχώρησαν πρόσφατα σε αγορά ακινήτου στην Κύπρο ή είχαν πρόθεση να αγοράσουν και άρχισαν τις διαδικασίες.
  
Σύμφωνα με επιχειρηματίες του κλάδου, υπολογίζεται ότι το 1/3 των επιχειρηματιών ήταν πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας, ανάμεσά τους και μεγάλοι όμιλοι ακινήτων.

Όπως μας εξηγήθηκε, η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή Τράπεζα, αποτελούσαν τα δύο βασικότερα τραπεζικά ιδρύματα με τα οποία συνεργαζόταν μεγάλη μερίδα, αν όχι η πλειοψηφία, των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης.

Σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρησή μας από τους επιχειρηματίες του κλάδου, ο συνολικός δανεισμός των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης ξεπερνούσε τα €6 δισ.

 Υπό το βάρος της κρισιμότητας της κατάστασης, συνήλθε χθες εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, το οποίο εξέτασε την κατάσταση και τα προβλήματα που αναφύονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"