Κλέβουν ότι βρουν και από τα κοιμητήρια

Κλέβουν ότι βρουν και από τα κοιμητήρια Λάρνακα: Ενσωματωμένα βάζα στο μάρμαρο της ταφόπλακας είναι η «τελευταία επινόηση» των κατασκευαστών του είδους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κλοπές βάζων και όχι μόνο από τα κοιμητήρια! Έτσι, το μαρμάρινο βάζο εφαρμόζεται πάνω στο μάρμαρο της ταφόπλακας και οι επιτήδειοι δεν μπορούν να το υφαρπάξουν.

Ωστόσο, τα βάζα δεν είναι το μόνο αντικείμενο που αρπάζουν διάφορα συστηματικά κλεφτρόνια από τα κοιμητήρια.

Με αφορμή παράπονα αναγνωστών του «Φ» που έχουν δικά τους πρόσωπα θαμμένα στο Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, πληροφορηθήκαμε επί τόπου ότι οι κλοπές περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα.

Συγκεκριμένα, εκτός από βάζα, εξαφανίζονται καπνιστήρια, καντήλια, το λαδάκι για την καντήλα του πεθαμένου, φωτογραφοθήκες, κουβάδες που αφήνουν εκεί για το πότισμα των λουλουδιών, σκούπες και σφουγγαρίστρες για το καθάρισμα των τάφων, ανθοδέσμες, τσακμάκια και σπίρτα με τα οποία ανάβουν οι συγγενείς τα καντήλια και ό,τι άλλο βρουν και τους φανεί  χρήσιμο.

«Αναγκαζόμαστε να φέρνουμε σκούπα και φλόκο από το σπίτι και να τα παίρνουμε πίσω. Ακόμη, δεν αφήνουμε πράγματα κάποιας αξίας, όπως βάζα κ.λπ., στους τάφους, παρόλο που θα το θέλαμε, διότι μας τα κλέβουν. Αυτό γίνεται από παλιά, αλλά παράγινε το πράγμα», μας δήλωσε μια γυναίκα στο κοιμητήριο. Μια άλλη κυρία με τις κόρες της μας υπέδειξαν έναν τάφο, στον οποίο οι συγγενείς του νεκρού κλειδώνουν με αλυσίδα και κλειδαριά έναν πλαστικό κουβά, προκειμένου να ποτίζουν τα λουλούδια. «Από τις πολλές φορές που χανόταν ο κουβάς, αναγκάστηκαν να τον κλειδώνουν», μας είπαν χαρακτηριστικά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"