Δεσμευμένος ο Αναστασιάδης για λύση, υποστηρίζει ο Αλ.Ντάουνερ


Δεσμευμένος ο Αναστασιάδης για λύση, υποστηρίζει ο Αλ.ΝτάουνερΛευκωσία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι καθαρά δεσμευμένος να ασχοληθεί με το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά από συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Όπως είπε μετά την συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα, οι δύο αντάλλαξαν απόψεις για τια αλλαγές που έχουν σημειωθεί. Υπενθύμισε ότι το πρωί είχε την πρώτη του
συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη από την ανάληψη των καθηκόντων του την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική.
Σίγουρα τώρα είναι ο καιρός όπου ο κ. Αναστασιάδης χρειάζεται να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα κάτι που είναι μεγάλο θέμα για τους Ε/κ. Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις (για το μνημόνιο).
Λέγοντας ότι θα επιστρέψει στην Κύπρο τον Απρίλιο, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι εν τω μεταξύ, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον ΓΓ του ΟΗΕ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους, όπως και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι δεν πρόκειται να αρχίσουν τις επόμενες δύο βδομάδες γιατί δεν θα βρίσκεται στην Κύπρο και δεν μπορεί να επιστρέψει μέχρι αργά τον Απρίλιο.
«Δεν θέλω να μπω σε ημερομηνίες στην αρχή της θητείας του κ. Αναστασιάδη», είπε, προσθέτοντας ότι από την πρώτη μέρα, ο κ. Αναστασιάδης έχει κληρονομήσει τεράστια πρόκληση να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Μπορώ να σας αναφέρω ότι είναι καθαρά πολύ δεσμευμένος να ασχοληθεί με το Κυπριακό έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί», προσθέτοντας ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα εργαστούν για να πετύχει όσον το δυνατό γίνεται, η συνάντηση των δύο ηγετών
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/136670/desmevmenos-o-anastasiadis-gia-lysi-ypostirizei-o-alntaouner#sthash.cjszV2Qd.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"