Σκάνδαλο εκατομμυρίων στο Λιμάνι Λεμεσού ερευνά η Αστυνομία


Σκάνδαλο με υπεξαίρεση εκατομμυρίων, μέσω υπερτιμολογήσεων, από τα ταμεία του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων (ΣΑΛΑ), διερευνά η αστυνομία.
Ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι ελεγκτές και ο υπεύθυνος αγορών του ΣΑΛΑ.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ανέφερε  ότι λαμβάνονται καταθέσεις και ο κατάλογος των προσώπων που θα κληθούν στα γραφεία  του Τμήματος Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος είναι μακρύς.
 
Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται τα στοιχεία που συγκέντρωσαν  ανεξάρτητοι ελεγκτές από τα λογιστικά βιβλία του Συνδέσμου, σε μια προσπάθεια να διαφανεί το εύρος της απάτης και το ακριβές ποσό των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν.  
Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα, η  φερόμενη απάτη διαπιστώθηκε  τον περασμένο Αύγουστο, όταν το πενταμελές συμβούλιο αντιλήφθηκε υπερτιμολογήσεις στην αγορά εξαρτημάτων και μηχανημάτων.
 
Αμέσως δόθηκε εντολή σε ανεξάρτητους ελεγκτές να διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα, η οποία, δόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα. Μελετώντας το πόρισμα των ελεγκτών, ο Πέτρος Κληρίδης έκρινε ότι οι οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές του συνδέσμου γίνονταν χωρίς οποιονδήποτε στοιχειώδη έλεγχο, γεγονός που φαίνεται να έτυχε εκμετάλλευσης από αριθμό προσώπων.
 
Ενδεικτικά, κάποιος ή κάποιοι φαίνεται πως παραποίησαν τα τιμολόγια για αγορά μηχανημάτων αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ, αγοράζοντάς τα τελικά στην τιμή των 13 εκατομμυρίων ευρώ. Η διαφορά των δύο εκατομμυρίων φέρεται να μην κατέληξε στα ταμεία του πωλητή.
 
Εξάλλου, στα χέρια των μελών του γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκονται τιμολόγια, με βάση τα οποία, εξάρτημα αυτοκινήτου αξίας 500 ευρώ, εμφανίζεται να είχε χρεωθεί στον ΣΑΛΑ έναντι 3.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο ίδιο αυτοκίνητο και σε διάστημα ενός χρόνου, τα ελαστικά αντικαταστάθηκαν δεκάδες φορές!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!