Παγκόσμια ανησυχία από τον ιό της άτυπης πνευμονίας (SARS)


Το έκτο θύμα στη Βρετανία.-
 Ένα άτομο που εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με αυτά της άτυπης πνευμονίας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στη Βρετανία, ανακοίνωσαν οι ιατρικές αρχές.
 
Πρόκειται για τον έκτο ασθενή παγκόσμια που χάνει τη ζωή του αφού εμφάνισε παρόμοια συμπτώματα και οι επιστήμονες φοβούνται μετάλλαξη του ιού.
 
Ο ασθενής νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στο Μπέρμιγχαμ και σύμφωνα με τους γιατρούς παρόμοια συμπτώματα εμφάνισαν και μέλη της οικογένειάς του που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Μέση Ανατολή και το Πακιστάν.
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε στις χώρες να είναι σε εγρήγορση για πιθανή εξάπλωση του ιού. Ως τώρα παρουσιάστηκαν 12 περιστατικά και έξι θάνατοι, από τους οποίους οι πέντε σε Ιορδανία και Σαουδική Αραβία.
 
Οι αρχές στη Βρετανία, όπου σημειώθηκε ο έκτος θάνατος είναι σε επαγρύπνηση και προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλα μέλη της οικογένειάς του ή και άτομα του στενού του φιλικού περιβάλλοντος.
 
Τα νέα περιστατικά έχουν ανησυχήσει τους επιστήμονες, καθώς φαίνεται ότι ο ιός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο και μπορεί να μεταλλαχθεί. Πλήττει το καρδιακό σύστημα όμως μπορεί να προκαλέσει και άτυπη πνευμονία ( SARS) η οποία σκότωσε το 2003 πέραν των 800 ατόμων κυρίως στην Κίνα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"