Ανακοινώνεται σήμερα η σύνθεση της Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας


Συμμετέχουν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ. ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι.- Ποια τα μέλη του κυβερνητικού σχήματος.-
Έπειτα από διήμερες συνεχείς διαβουλεύσεις με τους στενούς συνεργάτες του και τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγους και την ΕΔΕΚ, ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ολοκλήρωσε τη σύνθεση της «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας». Αναχωρώντας χθες από τα γραφεία του ΔΗΣΥ ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι  η σύνθεση  του νέου κυβερνητικού  σχήματος  θα ανακοινωθεί σήμερα, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του από τις διαβουλεύσεις του με τα κόμματα.
 
Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η ΕΔΕΚ έχει δηλώσει πως θα τηρήσει μια θετική στάση χωρίς την επιθυμία συμμετοχής στην Κυβέρνηση και αυτό, όπως σημείωσε, είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ίδιο.
 
«Βρισκόμαστε σε διάλογο με το ΔΗΚΟ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα και τους Οικολόγους. Πιστεύω ότι μέσα από τη σύμπτωση θέσεων σε σημαντικά θέματα, μπορούμε να σχηματίσουμε μια Κυβέρνηση που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα εθνικά θέματα της πατρίδας μας», είπε.
 
Πέντε υπουργεία κλειδώνονται στο ΔΗΣΥ, τέσσερα στο ΔΗΚΟ κιαι ένα στο ΕΥΡΩΚΟ. Ο Μιχάλης Σαρρής θεωρείται κοινής αποδοχής.
 
Το νέο Κυβερνητικό σχήμα διαμορφώνεται ώς εξής
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΧΑΣΙΚΟΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΦΕΙΔΙΑΣ ΠΗΛΕΙΔΗΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΜΑΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ
 
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 
ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Όπως από προχθές ανακοίνωσε ο κ. Αναστασιάδης , ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης θα είναι Πρόεδρος  του υπό σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας .
 
Αργά χθες το απόγευμα μετέβη στην Πινδάρου ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Αλέκος Μαρκίδης, ο οποίος εγνώσθη έδωσε τις νομικές του συμβουλές στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κ.Δ, Νίκο Αναστασιάδη για νομοσχέδια τα οποία είναι ήδη έτοιμα και θα κατατεθούν στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο κ. Μαρκίδης, ξεκαθάρισε ότι η συνάντησή του με τον Ν.Αναστασιάδη δεν είχε σχέση με τις φημολογίες για διορισμό του, ως διαπραγματευτή για το Κυπριακό. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"