Έξη νέα πρόσωπα μπαίνουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων


Μετά την οριστικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος έγιναν γνωστές και οι  αλλαγές σε κοινοβουλευτικό επίπεδο που, ωστόσο, αφορούν μόνο τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ θα έχει έξι νέα πρόσωπα.
Τη θέση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην επαρχία Λεμεσού καταλαμβάνει ο πρώην βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους
 
Τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Τάσου Μητσόπουλου στην επαρχία Λάρνακας καταλαμβάνει ο δικηγόρος Αριστοτέλης Μισός.
 
Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν την επαρχία Λευκωσίας.
Αποχωρούν ο Ιωνάς Νικολάου, ο Χάρης Γεωργιάδης και ο Χρίστος Στυλιανίδης που καταλαμβάνουν Υπουργικό θώκο. Επίσης αποχωρεί ο Αντρέας Πιτσιλλίδης ο οποίος αποδέχθηκε να πάρει τη θέση του ευρωβουλευτή η οποία μένει κενή μετά την υπουργοποίηση του Ιωάννη Κασουλίδη.
 
Έτσι θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα καταλαμβάνουν οι:
Μαρία Κυριακού, Νίκος Νουρής, Ρίκκος Μαππουρίδης και Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Αναμένεται επίσης αναδιάρθρωση των Προεδριών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών οι οποίες θα ανακατανεμηθούν μετά από συνεδρίαση της ad hoc επιτροπής επιλογής της Βουλής.
 
Επίσης στο Δημοκρατικό Συναγερμό θα υπάρξει θέμα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, θέση που κατείχε ο Υπουργός Συγκοινωνιών πλέον Τάσος Μητσόπουλος. Τη θέση φέρονται να διεκδικούν τουλάχιστον δύο από τους υφιστάμενους βουλευτές.
 
Σε ότι αφορά αυτό καθ αυτό το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο θα οδεύσει σε εκλογικό συνέδριο, θα υπάρξει νέα ηγετική πυραμίδα. Σε ότι δε αφορά τη θέση του εκπροσώπου τύπου φημολογείται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αντέννα ότι δέχθηκε κρούση εξωκομματικό πρόσωπο, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας στις Βρυξέλλες Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"