Πήρε φόρα ο Ερντογάν - Τρωτό σημείο η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ


Τρωτό σημείο θεωρεί ο Ταγίπ Ερντογάν την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.
Μιλώντας στην συνεδρία της επαρχιακής επιτροπής του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενταξιακή πορεία της χώρας λέγοντας ότι ο δρόμος προς την ΕΕ διαρκεί εδώ και 54 χρόνια.
 
Στην αρχή, είπε, ήταν 15 χώρες και στη συνέχεια προστέθηκαν άλλες 10 μεταξύ των οποίων και η «νότια Κύπρος», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό τρωτό σημείο.
 
Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στον διάλογο που είχε στο Νταβός με τον τότε ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν όπου τον κάλεσε να λύσουν το Κυπριακό, λέγοντας ότι «άρχισε αυτή τη δουλειά. Εμείς θα είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από αυτούς, αυτό θα το δεις». Μετά από 4 ημέρες διαβουλεύσεων, πρόσθεσε, στο τέλος έπεσαν οι  υπογραφές.
 
Στη συνέχεια, είπε, μια εβδομάδα μετά έγιναν τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο και οι Τ/κ είπαν ναι στο σχέδιο Ανάν και οι Ε/κ  όχι.«Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η διοίκηση της 'νότιας Κύπρου' που είπε όχι στο σχέδιο Ανάν έγινε μέλος της ΕΕ. Η βόρεια Κύπρος τιμωρείται», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Το πιο σημαντικό, είπε, είναι ότι η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε τότε. «Εμείς παρ’ όλα αυτά δείξαμε υπομονή». Επανέλαβε δε τη θέση του ότι δεν υπάρχει κράτος με την ονομασία Κύπρος επειδή υπάρχει σε αυτό διαχωριστική γραμμή και δυνάμεις ασφαλείας του ΟΗΕ.
 
 Στον «βορρά», συνέχισε, υπάρχει το «τ/κ κράτος», σύμφωνα με τους φίλους στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, που αναγνωρίζεται από την Τουρκία. Το όνομα που έχει τώρα, είπε, είναι «ΤΔΒΚ» για να προσθέσει ότι όποιο από τα δύο («τ/κ κράτος» ή «ΤΔΒΚ») το αποδέχονται και το αναγνωρίζουν. Διευκρίνισε δε ότι δεν κάνουν διεθνή καμπάνια γι’ αυτό. Κατηγόρησε τέλος ΗΕ, ΕΕ και ΗΠΑ ότι στο Κυπριακό δεν έχουν κρατήσει τις υποσχέσεις του, αλλά και την ε/κ πλευρά ότι χρονοτριβεί για να κερδίσει χρόνο.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"