Η κρίση «τρώει» τους μικρομεσαίους στη Λεμεσό

Οργισμένοι οι καταστηματάρχες «τα βάζουν» με το κράτος και τη Βουλή για τη μη  λήψη μέτρων διάσωσης του λιανικού εμπορίου.
Λεμεσός: Oργή και αγανάκτηση η οποία στρέφεται κυρίως στους αρμοδίους διακατέχει τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες της Λεμεσού, συνεπεία των πολλαπλών προβλημάτων που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, και ιδιαίτερα μέσα από τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που επέφερε η παρατεταμένη οικονομική κρίση. 

Δεκάδες μικρομεσαίοι καταστηματάρχες έβαλαν ήδη «λουκέτο» ενώ άλλοι τόσοι βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και διατρέχουν τον κίνδυνο κλεισίματος εξαιτίας, όπως υποστηρίζουν, της όλης κατάστασης που έχει επικρατήσει στον κλάδο τους. Οι επηρεαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση και τη Βουλή «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» προωθώντας εκείνα τα μέτρα για διάσωση του λιανικού εμπορίου. 

«Αρκετά καταστήματα κλείνουν κάθε μήνα, με τους ιδιοκτήτες τους να προχωρούν σε καταναγκαστικές πωλήσεις των επιχειρήσεών τους για κάλυψη υποχρεώσεων έναντι των τραπεζικών οργανισμών», ανέφερε  ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Κρίστης Δημητρίου, τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξει ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, οι μικροκαταστηματάρχες θα αποτελούν παρελθόν.  

Την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης και μιας σειράς άλλων παραγόντων τη διαπιστώνει κανείς με μια απλή βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου έντονη είναι η εικόνα των αδειών καταστημάτων με τις βιτρίνες να είναι καλυμμένες με ενοικιαστήρια και πωλητήρια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"