Καυτή καρέκλα, κασιούες και νουθεσίες από Χριστόφια στον Αναστασιάδη


Εξοργίστηκε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θα ζητούσε τώρα συγγνώμη για το Μαρί.-
Μια "λιγότερο καυτή καρέκλα" ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παραδίδοντας του το Προεδρικό Γραφείο ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
 
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο απερχόμενος Πρόεδρος είπε ότι αποχωρεί με αισθήματα συγκίνησης.
 
Ο κ. Χριστόφιας είπε πως ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο "αυτή η καυτή καρέκλα μέχρι να αποχωρήσει να γίνει λιγότερο καυτή και αν είναι δυνατόν να γίνει δροσερή", προσθέτοντας πως ευχήθηκε και στην Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, "υπομονή" διότι, όπως είπε, η Πρώτη Κυρία πάντοτε επωμίζεται μεγάλες ευθύνες.
 
Σε ερώτηση πού θα βρίσκεται, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι οι δημοσιογράφοι θα τον βρίσκουν στο κόμμα του, το ΑΚΕΛ.
Ερωτηθείς για το μήνυμά του προς τον λαό, ο κ. Χριστόφιας είπε πως "ο κυπριακός λαός έχει την απόλυτη αγάπη μου και τον σεβασμό μου".
 
"Έχει κάνει τις επιλογές του, αυτός είναι ο κυρίαρχος. Απ` εκεί και πέρα η ιστορία θα μιλήσει για όλους μας", πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς, τέλος, αν, ενόψει και των πρόσφατων επικρίσεων κατά του προσώπου του διότι δεν ζήτησε συγνώμη για την έκρηξη στο Μαρί, θα το πράξει τώρα, ο κ. Χριστόφιας είπε πως η επαναφορά του θέματος αυτού δεν τιμά τον δημοσιογράφο.
 
"Δεν είναι η ώρα τώρα να επαναφέρετε αυτά τα ζητήματα", είπε απευθυνόμενος προς τον δημοσιογράφο που υπέβαλε τη συγκεκριμένη ερώτηση. "Είναι έλλειψη σεβασμού, λυπούμαι που το λέω", κατέληξε.
 
Νουθεσίες
Σε συνομιλία τους ενώπιον των τηλεοπτικών μέσων εντός του Προεδρικού, αμέσως μετά την υποδοχή του νέου Προέδρου, ο κ. Χριστόφιας προέτρεψε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει ευθύνες σε κάποιον για τα θέματα των αγνοουμένων και των εγκλωβισμένων που θα ενδιαφέρεται πραγματικά γιατί είναι καυτά θέματα, όπως είπε, «ιδιαίτερα το θέμα των αγνοουμένων, πρέπει να προχωρήσουμε με τη διαδικασία. Βρήκαμε πολλά εμπόδια στο δρόμο μας.
 
Νομίζω ότι τελικά η διευθέτηση Βοσνία Ερζεγοβίνη παράγει έργο και εύχομαι το συντομότερο δυνατό να φύγει αυτός ο βραχνάς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρώτο βήμα, εννοώ δηλαδή, την ταυτοποίηση». Είναι πολύ σημαντικό επίσης, πρόσθεσε, το τι θα κάνει η Τουρκία, εάν θα ανοίξει τα αρχεία της.
 
Αναφερόμενος στο αρχείο του Προεδρικού, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι όταν πήγε στο Προεδρικό ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος είχε διατυπώσει παράπονο ότι οι προηγούμενοι Πρόεδροι δεν είχαν αφήσει αρχεία. Τον είχε συμβουλεύσει, είπε, τότε να πιέσει να δοθούν διότι είναι η ιστορία του τόπου. Ο Γιώργος Βασιλείου, ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, «τα έστειλε σε δισκάκια» και «απομένει ο Γλαύκος (Κληρίδης)». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο νέος Πρόεδρος λέγοντας πως όπως είχε λεχθεί και στο Εθνικό Συμβούλιο ο τέως Πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης είχε δώσει «54 κάσιες». Μακάρι να τα ‘στειλε, νομίζω δεν τα έστειλε, ανέφερε ο κ. Χριστόφιας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να λέει ότι θα το ερευνήσει.
 
Ο Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι μερίμνησε ώστε πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου και του Υπουργικού Συμβουλίου από την εποχή του Μακάριου μέχρι και σήμερα να είναι έτοιμα και να τα παραλάβει ο νέος Πρόεδρος, υποδεικνύοντας το μέρος που είναι οι «κασιούες», όπως είπε, όπου περιλαμβάνονται και οι συνομιλίες του με τον τέως ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
 
Ο κ. Χριστόφιας μετέφερε και τις ευχές του προσωπικού του Προεδρικού με το οποίο – είπε – είχε στενή επαφή τόσα χρόνια, λέγοντας ότι «δεν ενόχλησα κανένα όταν ήρθα εδώ πάνω θεωρώντας ότι οι άνθρωποι είχαν τη θέση τους και δεν είχα ιδεολογικές αγκυλώσεις».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"