Στα βαθειά νερά βούτηξαν από χθες Σαρρής και Κασουλίδης


Επικοινωνία Σαρρή με Τους Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε και Μοσκοβισί.-
Στα δύσκολα μπήκαν, προτού ακόμα αναλάβουν επισήμως καθήκοντα, οι νέοι Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών, Ιωάννης Κασουλίδης και Μιχάλης Σαρρής. 
 
 Στις οκτώ το πρωί και για τρεις ώρες ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, βρέθηκε στο παλιό του γραφείο, στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς είχε συνάντηση με τον απερχόμενο Υπουργό και σύντομα προκάτοχο του Βάσο Σιαρλή, από τον οποίο ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών.
 
Παράλληλα εφοδιάστηκε με πληροφορίες ώστε να προετοιμαστεί για την πρώτη κρίσιμη μάχη που θα δώσει η νέα Κυβέρνηση, στη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα, τέσσερις Μαρτίου, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες των εταίρων της Κύπρου, και παράλληλα να ανοίξει το δρόμο για συμφωνία επί του πακέτου διάσωσης της χώρας μέχρι το τέλος του επόμενου μηνός.
 
Λίγο μετά τις έντεκα, φεύγοντας από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Μιχάλης Σαρρής συναντήθηκε για δύο ώρες με το νέο Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.
 
Στη συνάντηση, , μεταξύ άλλων, καθορίστηκε κοινή γραμμή άμυνας σχετικά με την επίθεση που δέχεται η χώρα όσον αφορά του ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές με τις ξένες χώρες, και παράλληλα να κατατεθούν όλα τα τελευταία στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η Κύπρος συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
 
Ο Μιχάλης Σαρρής, πιθανόν και ο Ιωάννης Κασουλίδης, αλλά και ο επικεφαλής του νεοσύστατου Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, θα είναι παρόντες σε συνάντηση που προγραμματίζεται να έχει ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Η συνάντηση θα είναι ενημερωτική, στο πλαίσιο της προεργασίας για τη γραμμή που θα κρατήσει η Λευκωσία στο προσεχές κρίσιμο Eurogroup.
 
Το κλίμα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως σε Γερμανία και Γαλλία είναι, πάντως, θετικό όσον αφορά τις προσπάθειες που θα καταβάλει η νέα κυβέρνηση για να υπογραφεί το κυπριακό μνημόνιο.
 
Ο Μιχάλης Σαρρής είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, και με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"