Ντράγκι: Σημαντικό να συμφωνηθεί το πρόγραμμα της Κύπρου μετά τις εκλογές


Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντάγκι θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό μετά τις προεδρικές εκλογές να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα με την Κύπρο, το οποίο θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και δεν θα δημιουργεί δημοσιονομική αστάθεια.

«Χαιρετίζουμε τη θέση της κυπριακής Κυβέρνησης να καταρτίσει Μνημόνιο και εκτιμούμε και τις προσπάθειες υιοθέτησης των πρώτων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί», είπε οκ. Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Ευρωβουλευτή στη διάρκεια της συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωβουλής, ενώ πρόσθεσε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο είναι πολύ σημαντικό να συμφωνηθεί το πρόγραμμα. Η δήλωση του Eurogroup λέει ότι θα υπάρξει πρόγραμμα και θα πρέπει να συμφωνηθεί, σημείωσε.
 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, «είναι θεμελιώδους σημασίας να υπάρξει πραγματική δέσμευση της κυβέρνησης μετά τις εκλογές», τονίζοντας ότι «πρέπει επίσης να βρούμε τρόπους διασφάλισης της βιωσιμότητας αυτού του Προγράμματος». Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν θέλω να προδικάσω τις συζητήσεις που θα λάβουν χώρα, για να δούμε πώς ακριβώς θα διασφαλιστεί αυτή η βιωσιμότητα».
 
Πρέπει «όμως να θυμόμαστε ότι έχουμε δύο πτυχές, αφενός μεν να διασφαλίσουμε ότι η Κύπρος θα έχει αυτή τη βιωσιμότητα, αφετέρου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα δημιουργηθεί δημοσιονομική αστάθεια, πρέπει λοιπόν και οι δύο αυτές πτυχές να υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση, η διαφάνεια, και εποπτεία χρηματοοικονομικού τομέα, θα πρέπει να ενισχυθούν. Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, τη δανειοδότηση, όλα αυτά θα αναθεωρηθούν μέσα στο 2013, είπε.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η τελική εκδοχή του Προγράμματος Προσαρμογής θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και στενή εποπτεία των πλαισίων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρήματος. «Δεν θα πρέπει μόνο να υπάρχει τέτοια νομοθεσία, αλλά και να διασφαλίσουμε την εφαρμογή της», τόνισε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"