Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πίεση για γάμο οδηγεί τις Κινέζες σε ενοικίαση συντρόφου


Στην Κίνα η πίεση να βρει κανείς σύντροφο αυξάνεται την περίοδο του Νέου Έτους.
Πεκίνο: Για πολλούς κινέζους πολίτες ο εορτασμός του Νέου Έτους αποτελεί πηγή χαράς. Ωστόσο, αρκετές γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 20 στην Κίνα δέχονται έντονες πιέσεις να παντρευτούν. Η λύση; Ενοικίαση ενός ψεύτικου συντρόφου.
Για περίπου 50 δολάρια την ημέρα, μία γυναίκα μπορεί να νοικιάσει έναν άνδρα σύντροφο, ο οποίος θα τη συνοδεύει στα οικογενειακά δείπνα και σε άλλες εκδηλώσεις.

Δεκάδες αγγελίες ενοικίασης συντρόφων καταχωρούνται καθημερινά σε κινεζικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Ορισμένες περιλαμβάνουν ολόκληρο τιμοκατάλογο: το να συνοδεύσεις μια κοπέλα σε δείπνο στοιχίζει πέντε δολάρια την ώρα, ενώ το φιλί στο μάγουλο κοστίζει 8 δολάρια.

Εάν ο ψεύτικος σύντροφος μείνει όλο το βράδυ στο οικογενειακό δείπνο, χρεώνει 80 δολάρια εάν κοιμηθεί σε δικό του κρεβάτι και 95 δολάρια εάν βγάλει τη βραδιά στον καναπέ.

Το σεξ, ωστόσο, αποκλείεται από τη λίστα.

Σύμφωνα με την Ζου Σιαοπένγκ, σύμβουλο σε υπηρεσία ραντεβού στην Κίνα, η πίεση προς τους ελεύθερους να βρουν ταίρι, μεγαλώνουν την περίοδο του κινέζικου Νέου Έτους.

«Φανταστείτε μία σκηνή όπου κάποιοι άνθρωποι κάθονται σε ένα τραπέζι [...] Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όλοι κάθονται σε ζευγάρια, ο αδελφός σου με τη νύφη σου, η αδελφή σου με το γαμπρό σου κ.ο.κ. Εάν είσαι ο μόνος που έχεις μείνει ελεύθερος, μπορείς να νιώσεις την πίεση και την απογοήτευση» δηλώνει στο BBC.

Ο Λι Λε, πωλητής αγροτικών προϊόντων παραδέχεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που θα επιλέξει να γιορτάσει το Νέο Έτος μακριά από την οικογένειά του. Αντί γι' αυτό προσφέρει τον εαυτό του προς ενοικίαση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν το κάνει για τα χρήματα. «Είναι συναρπαστικό. Μπορεί να βρω κάποιαν που να μοιράζεται τα ενδιαφέροντά μου και αυτό θα μας κάνει και τους δύο χαρούμενους» λέει.

Μέχρι στιγμής 30 γυναίκες έχουν επικοινωνήσει μαζί του. Ο ίδιος δηλώνει ότι αυτό που θα ήθελε θα ήταν να βρει μέσα από αυτή τη διαδικασία μία γυναίκα για να παντρευτεί.

Το σενάριο μοιάζει βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία ή από την επιτυχημένη κινέζικη τηλεοπτική σειρά «Νοικιάζοντας έναν άνδρα για το reunion» που θέλει έναν άνδρα να βρίσκει τη γυναίκα της ζωής του στο πρόσωπο μιας συντρόφου υπό ενοικίαση.

Σύμφωνα με την Ζου Σιαοπένγκ, και οι άνδρες επιλέγουν την ενοικίαση συντρόφων.

Πρόκειται, συνήθως, για ομοφυλόφιλους που επιθυμούν να το κρύψουν από τις οικογένειές τους. Ωστόσο, τονίζει ότι οι γυναίκες είναι αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση στην Κίνα.

Αυτό, τονίζει, μπορεί να αλλάξει. «Όταν αυτοί που γεννήθηκαν στις δεκαετίες του '80 και του ΄90 γίνουν γονείς, δεν θα ασκούν την ίδια πίεση στα παιδιά τους» προβλέπει.

«Αυτό, όμως, θα χρειαστεί  20 με 30 χρόνια» προσθέτει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"