Τέλος στην απεργία των οικοδόμων - Πιάνουν σήμερα δουλειά


Οι δύο πλευρές δέχτηκαν πρόταση του Υπουργείου η συμφωνία να ισχύει για ενάμιση χρόνο.-
 
Υπογράφηκε χθες βράδυ η καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στην απεργία των οικοδόμων των τελευταίων τριών εβδομάδων.
 
Οι δύο πλευρές, εργολάβοι οικοδομών και συντεχνίες αποδέχτηκαν τη νέα πρόταση της Υπουργού Εργασίας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, πρόταση η οποία προβλέπει 18μηνη ισχύ, με λήξη της συλλογικής σύμβασης στις 30 Ιουνίου του 2014.
Οι συντεχνίες ζητούσαν η οποιαδήποτε συμφωνία  να ισχύει για δύο χρόνια και οι εργολάβοι  ένα. Τελικά μοίρασαν τη διαφορά στον ενάμιση χρόνο.
 
Η καταρχήν συμφωνία υπόκειται τώρα στην κρίση των Γενικών Συνελεύσεων των Συντεχνιών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 8.00 πμ στα οικήματα της ΠΕΟ στη Λευκωσία και Λεμεσό, και στα οικήματα της ΣΕΚ στις υπόλοιπες πόλεις.
 
Αμέσως μετά την επικύρωση της συμφωνίας από τις Γενικές Συνελεύσεις, οι οικοδόμοι θα πιάσουν κανονικά δουλειά.
 
Μετά την υπογραφή, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση  και τις ευχαριστίες τους για τις προσπάθειες της Υπουργού, η οποία από την πλευρά της, ανέφερε πως η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προς όφελος της οικοδομικής βιομηχανίας στο σύνολό της, εργολάβους και οικοδόμους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"