Μαλάς: Εξαιρετικά τιμητικό, υπό τις περιστάσεις, το αποτέλεσμα


Εξαιρετικά τιμητικό, υπό τις περιστάσεις, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του β’ γύρου των Προεδρικών εκλογών ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, εκφράζοντας και δημόσια τα συγχαρητήριά του προς το Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ενέργειες και πολιτικές του νέου Προέδρου, είπε, που θα εκτιμήσουμε ότι καταβάλλει για το καλό της πατρίδας και του λαού μας θα μας βρει μαζί του γιατί τώρα προέχει η ενότητα του λαού μας. «Εξίσου, όμως, θα είμαστε αυστηροί κριτές για όσες ενέργειες, αποφάσεις ή χειρισμούς που κρίνουμε ότι εκφεύγουν από την εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της πατρίδας και του λαού μας». 
 
Δώσαμε τον αγώνα τον καλό μέσα από αντίξοες και άνισες συνθήκες, μέσα σε ένα περιβάλλον κάθε άλλο παρά φιλικό όπως το διαμόρφωσαν διάφοροι παράγοντες με πολύ σκληρές πιέσεις, μηνύματα αλλά και διλλήματα στο λαό μας, πρόσθεσε.
 
Το αποτέλεσμα, είπε ο κ. Μαλάς, πρώτα από όλα και πάνω από όλα τιμά τις πολλές χιλιάδες των ψηφοφόρων που τον τίμησαν με την ψήφο τους. «Αυτούς τους ψηφοφόρους θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τις πολλές εκατοντάδες των εθελοντών που όλους αυτούς τους μήνες δούλεψαν σκληρά με πίστη, αφοσίωση και φιλότιμο για την εκλογική αυτή αναμέτρηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και τους οπαδούς του ΑΚΕΛ που αγκάλιασαν την υποψηφιότητά μας με τόση θέρμη, ζήλο και αφοσίωση και έγνοια για την πατρίδα μας».
 
Ευχαρίστησε, επίσης, τα στελέχη, τους φίλους και συναγωνιστές που προέρχονται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τους ΕΔΗ, τους ανένταχτους προοδευτικούς που συμπαρατάχτηκαν μαζί του όλη αυτή την περίοδο. Ευχαρίστησε ακόμη όσους πολίτες τον στήριξαν με την συνειδητή ψήφο τους στο δεύτερο γύρο. «Εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα υπό τις περιστάσεις είναι εξαιρετικά τιμητικό και δίνει μεγάλη δύναμη στη δική μας πολιτική πρόταση να συνεχίσουμε τον αγώνα».
 
Είμαστε λοιπόν εδώ όπως μας έταξε ο κυπριακός λαός με την ψήφο του για να παλέψουμε για τη διατήρηση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας, προάσπιση των εργασιακών θέσμιων και εργατικών κεκτημένων για διαφύλαξη και ορθολογιστική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου, ανέφερε ο Σταύρος Μαλάς. Είμαστε εδώ, συνέχισε, για να αντιπαλέψουμε τους ενδεχόμενους προαποκλεισμούς ή τις ιδεολογικές αγκυλώσεις. «Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για ισοπολιτεία, αξιοκρατία, χρηστή διοίκηση και προπάντων διαφανείς διαδικασίες μέσα σε πνεύμα συναίνεσης. Συνεχίζουμε το όραμα της κοινής, επανενωμένης και απελευθερωμένης πατρίδας μας που θα διαφεντεύει το σύνολο του λαού μας».
 
Δίνω ξανά το μήνυμα και την προσωπική μου υπόσχεση ότι ενωμένοι, δυνατοί, αξιόπιστοι πάντα με γνώμονα το καλό της Κύπρου και του λαού μας θα είμαστε παρόντες, ανέφερε. «Γιατί οφείλουμε να επανενώσουμε και να απελευθερώσουμε τον τόπο και τον λαό μας. Οφείλουμε να φέρουμε την ανάπτυξη στην οικονομία μας, οφείλουμε να διαχειριστούμε την ευλογία του φυσικού μας πλούτου προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού».
 
Ευχαρίστησε ακόμη την οικογένειά του, τη σύζυγό του Ζαχαρούλα και τα τέσσερα παιδιά του, τους γονείς και τα αδέρφια του, όλους τους φίλους και ειδικά το επιτελείο του που τον στήριξαν και στάθηκαν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, όπως είπε. «Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της ψυχής μας. Καλή συνέχεια στα μετερίζια του αγώνα. Τώρα προέχει η Κύπρος μας», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μαλάς.
 
Σε ερώτηση εάν ανέμενε περισσότερη στήριξη από τις προοδευτικές δυνάμεις, είπε πως δεν θα ήθελε να το σχολιάσει αυτό, επαναλαμβάνοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά τιμητικό με τη στήριξη μόνο ενός κόμματος. «Θα πρέπει ο καθένας να κάνει τη δική του αυτοκριτική και όσον αφορά την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος και όσον αφορά τη συμπεριφορά των ηγεσιών. Αυτά όμως τα θέματα να τα αφήσουμε να συζητήσουμε στο μέλλον. Ο ίδιος ο λαός και οι πολίτες έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και νομίζω ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να ληφθεί από όλους», είπε.
 
Στην ερώτηση πού βρίσκει τον κ. Μαλά η επόμενη ημέρα, προέτρεψε «να αφήσουμε αυτά τα ζητήματα να τα συζητήσουμε στο μέλλον». Τώρα, είπε, προέχει η χώρα μας, δεν είναι το μέλλον του οποιουδήποτε πολιτικού που πρέπει να συζητήσουμε. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"