Μάριος Καρογιάν: Ημέρα μεγάλης νίκης και δικαίωσης


Μίλησε επίσης για ανάδειξη μιας νέας γενιάς στελεχών και ιδεών στο χώρο του Κέντρου.-
Μέρα της μεγάλης νίκης και της μεγάλης δικαίωσης χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, κατά την πρώτη του δήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος μετά το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών. Ο κ. Καρογιάν κατέβηκε λίγο μετά τις 8 μμ από το γραφείο του στον πέμπτο όροφο, στο ισόγειο του κτιρίου όπου έγινε δεκτός από βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος εν μέσω πανηγυρισμών.
 
Στις δηλώσεις του, ο κ. Καρογιάν είπε πως το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, που την περασμένη Κυριακή άνοιξε το δρόμο μίας νέας εποχής, "έγινε σήμερα το ποτάμι που αφήνει πίσω του το παρελθόν των διχασμών και των αδιεξόδων για να χαράξει την πορεία προς ένα νέο, ελπιδοφόρο, δημιουργικό μέλλον". Η σελίδα γύρισε, η πατρίδα νίκησε, είπε ο κ. Καρογιάν, προσθέτοντας ότι μία μεγάλη τομή χαράχτηκε στην ιστορία της και μια νέα εποχή ξημερώνει, χωρίς τους διχασμούς του παρελθόντος.
 
Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν νέες προκλήσεις και μεγάλα προβλήματα που απαιτούν νέες συνθετικές λύσεις. "Στον Νίκο Αναστασιάδη δόθηκε η καθαρή και ισχυρή εντολή να προχωρήσει στην εφαρμογή του συμφωνημένου προγράμματος διακυβέρνησης, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού μας, να ηγηθεί της εθνικής προσπάθειας εξόδου από την κρίση και να βάλει τα θεμέλια μίας πατρίδας που θα ξανακάνει περήφανη τη νέα της γενιά" είπε.
 
Πρόσθεσε ότι η πανηγυρική νίκη του Νίκου Αναστασιάδη πρέπει να γίνει η δημιουργική δύναμη εθνικής ενότητας και πολιτικής αποτελεσματικότητας που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανακτήσει την αξιοπιστία του, την αυτοπεποίθηση του, την εμπιστοσύνη του στο κράτους του, στην κοινωνία του, στις δυνατότητές του. "Στους ψηφοφόρους του ΔΗ.ΚΟ. ανήκει ένα μεγάλο μέρος της σημερινής επιτυχίας" είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.
Συμπλήρωσε ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος έδωσαν μαθήματα ευθύνης και πατριωτισμού. "Μαζί τους ενωμένοι όλοι μαζί θα κερδίσουμε τα νέα μεγάλα μας στοιχήματα, την διεκδίκηση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού, τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, την επιστροφή στην ανάπτυξη, την ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος" είπε.
 
Έκανε επίσης λόγο για ανάδειξη μιας νέας γενιάς στελεχών και ιδεών, που θα ενισχύσουν και θα επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του Κέντρου. "Από αύριο, το ΔΗΚΟ ενωμένο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή, την οικονομική ανάπτυξη, με νέα πνοή, νέα δομή, σύγχρονη λειτουργία" είπε. Πρόσθεσε ότι το κόμμα θα δώσει και θα κερδίσει τη μάχη της αποτελεσματικής εκπροσώπησης τους μεσαίας τάξης που σήμερα απειλείται, αλλά ταυτόχρονα καλείται να αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή της νέας οικονομίας και της νέας ευημερίας.
 
Ο κ. Καρογιάν ανέφερε εξάλλου ότι  ανανεώνει το ραντεβού με την εκλογική βάση του ΔΗΚΟ και ευχαρίστησε όλους θερμά για τη δύσκολη μάχη που δώσανε "με πείσμα, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα". Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και τους συνεργάτες του, καθώς όπως είπε "όλοι μαζί αναλάβαμε το βάρος των ευθυνών που μας αναλογούσαν μπροστά στους κινδύνους που απειλούν την πατρίδα μας".
 
Τέλος είπε ότι η σημερινή δικαίωση αυτών των αποφάσεων θα διδάξει στα πολιτικά κόμματα ότι επιβεβαιώνουν το ρόλο τους όταν αψηφώντας τις δυσκολίες, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους χωρίς να λογαριάζουν πρόσκαιρα πολιτικά κόστη. Κανένα άλλωστε πολιτικό κόστος δεν μπορεί να είναι υπέρτερο του εθνικού οφέλους, κατέληξε ο Μάριος Καρογιάν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"