Το επίδομα ταφής ρύθμισε τον εκλογικό κατάλογο

Από το 1960 μέχρι και το 2000 εναπόκειτο στην καλή θέληση των συγγενών να δηλώσουν τον θάνατο των συγγενών τους.
Λευκωσία: Απαιτήθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να βρεθεί τρόπος να διαγράφονται οι νεκροί από τους εκλογικούς καταλόγους, αφού από το 1960 μέχρι και το 2000 εναπόκειτο στην καλή θέληση των συγγενών να δηλώσουν τον θάνατο των συγγενών τους.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών κ. Δημήτρης Δημητρίου εκτιμά ότι από το 2000 μπήκε σχετική τάξη, κάτι το οποίο δεν είναι άσχετο και με το γεγονός ότι για να πάρουν οι συγγενείς ενός νεκρού επίδομα για την κηδεία, απαιτείται να προσκομίσουν πιστοποιητικό θανάτου στο Τμήμα Αρχείου. Όταν κατατεθεί το πιστοποιητικό θανάτου, ο νεκρός διαγράφεται αμέσως από τον εκλογικό κατάλογο. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι όντως στο παρελθόν έγιναν παραστάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας, ώστε η χορηγία για την ταφή να συνδέεται με την κατάθεση πιστοποιητικού θανάτου στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού.

Από το 2000 και εντεύθεν είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις που δεν δηλώνεται ο θάνατος κάποιου πολίτη. Όσον αφορά τον εκλογικό κατάλογο, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως αν υπάρχουν πολίτες των οποίων τα ονόματα είναι καταχωρημένα στον εκλογικό κατάλογο, αυτό αφορά κυρίως περιπτώσεις θανάτων πριν το 2000.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"