Λιλλήκας: «Αποδείξαμε ότι οι πολίτες έχουν και δύναμη και φωνή»


«Γράψαμε ιστορία, αποδείξαμε ότι οι πολίτες έχουν και δύναμη και φωνή», είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος ο υποψήφιος για την Προεδρία Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος δεν ξεκαθάρισε αν θα πάρει θέση υπέρ ενός υποψηφίου στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Μιλώντας στο κατάμεστο από κόσμο -στελέχη, εθελοντές και απλούς πολίτες- εκλογικό του επιτελείο, ο Γιώργος Λιλλήκας όλους τους πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στη δημοκρατική διαδικασία. «Με τη συμμετοχή τους τίμησαν την Δημοκρατία. Συγχαίρω όλους τους πολίτες που συμμετείχαν ενεργά στα διάφορα εκλογικά επιτελεία, ανεξάρτητα του ποιον στήριξαν», είπε
Ο κ. Λιλλήκας συνεχάρη δημόσια τον Νίκο Αναστασιάδη για την πρωτιά που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, αλλά και τον Σταύρο Μαλά για τη δεύτερη θέση, και πρόσθεσε πως η ετυμηγορία των πολιτών είναι απόλυτα σεβαστή.
 
«Δώσαμε ένα δύσκολο και άνισο αγώνα, γνωρίζαμε τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε απέναντι στο κατεστημένο, στους έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς. Σήμερα χαράξαμε μια νέα πορεία, ανατρέψαμε λογικές, ανατρέψαμε παραδόσεις της συντήρησης που αγνοούσαν τους πολίτες και έθεταν τον κομματικό πατριωτισμό πάνω από τον πραγματικό πατριωτισμό. Αποδείξαμε ότι οι πολίτες έχουν και δύναμη και φωνή. Αυτή είναι μόνον η αρχή» είπε ο κ. Λιλλήκας.
 
Παράλληλα, ανέφερε «πετύχαμε πρωτοφανή ποσοστά για τα κυπριακά πολιτικά δεδομένα. Η πορεία τώρα αρχίζει. Οι πολίτες μου ανέθεσαν μια ευθύνη, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου ανέθεσαν και θα είμαι στο πλευρό τους», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως θέλει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι θα τιμήσει την εντολή που του έδωσαν. «Τους πολίτες που ενώθηκαν κάτω από ένα κοινό όραμα, το όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας», είπε, σημειώνοντας πως η πατρίδα μας μπαίνει σε  μια κρίσιμη φάση. Διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει κάθε πολιτική που θα προασπίζεται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα εθνικά μας συμφέροντα και αντιστέκονται σε επιβουλές των ξένων. «Πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον της πατρίδας μας, πολιτικές που εκχωρούν τον εθνικό μας πλούτο και βρίσκονται στη λογική των μονομερών υποχωρήσεων θα μας βρουν δυναμικά μπροστά τους», πρόσθεσε.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ, τον Πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου, τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους της, που τον στήριξαν και τον βοήθησαν. Ευχαρίστησε, από τα βάθη της καρδιάς του, τους χιλιάδες των πολιτών, ανεξάρτητα κομματικής και ιδεολογικής προέλευσης που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη ψήφο τους. «Βαθειά ευγνωμοσύνη, θέλω να εκφράσω στους χιλιάδες εθελοντές», οι οποίοι, όπως είπε, σε αυτόν τον αγώνα κατέθεσαν ψυχή.
 
«Εδωσαν έναν ωραίο αγώνα, πετύχαμε να ενώσουμε την κοινωνία, πετύχαμε να ενώσουμε πολίτες. Απόψε γράψαμε ιστορία, αποδείξαμε ότι οι πολίτες έχουν και δύναμη, έχουν και φωνή. Αποδείξαμε ότι οι πολίτες έχουν ελεύθερο πνεύμα», είπε.
 
Ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε τέλος, επίσης τη σύζυγό του Βαρβάρα και τον γιο του Ορφέα, οι οποίοι όπως σημείωσε, στάθηκαν δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της μεγάλης πορείας και τον στήριξαν με την αγάπη και την κατανόηση τους.
 
Ερωτηθείς ποιον θα υποστηρίξει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Λιλλήκας είπε πως απόψε μίλησαν οι πολίτες. «Ότι έχουμε να πούμε θα το πούμε αύριο», κατέληξε.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"