ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Αλώνει την κοινωνία η μάστιγα της τοκογλυφίας


Βασίζεται στον κώδικα της σιωπής που δύσκολα μπορεί να σπάσει. Οι δαγκάνες της ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν σε αδιέξοδο και μη έχοντας άλλο τρόπο υποχρεώθηκαν να καταφύγουν στην τοκογλυφία. Μπορεί για πολλούς η τοκογλυφία να είναι κάτι ξεπερασμένο και να τους θυμίζει άλλες εποχές , αλλά αρκετούς συμπολίτες μας τους ταλαιπωρεί και τους βασανίζει. 

Τα κυκλώματα που δρουν σε ολόκληρη την Κύπρο κυριολεκτικά απομυζούν τους ανθρώπους αφού για το δανεισμό ζητούν επιτόκια που ξεπερνούν και τα 20 % μηνιαίως. 
Όσοι μπλέχτηκαν στα δίκτυα τους δύσκολα ξεφεύγουν αφού οι τοκογλύφοι διαθέτουν όλα τα μέσα να επιβάλουν τη σιωπή. Ουσιαστικά πρόκειται για παρατράπεζα που αφαιμάσσει τους « πελάτες» της και διατηρεί αρκετά χρήματα στην κατοχή της για να μπορεί να συναλλάσσεται. Από τη δράση της η παρατράπεζα της τοκογλυφίας αποκομίζει σημαντικά κέρδη και στην κατοχή της έχει και αρκετά ακίνητα που μπήκαν ως « υποθήκη» στην παραχώρηση δανείων. 
 
Σε πρόσφατη συνάντηση με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας ΑΝΤΡΕΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ανέφερε ότι η πάταξη της τοκογλυφίας είναι ένα στοίχημα που έβαλε η Αστυνομία και θεωρεί ως σημαντική επιτυχία την σύλληψη ενός ανθρώπου που κατηγορείται για τέτοιου είδους πράξεις. Ωστόσο, για να παταχθεί η τοκογλυφία χρειάζεται να σπάσουν το κώδικα σιωπής τα θύματα των τοκογλύφων και να καταφύγουν στην Αστυνομία η οποία και θα τους προστατεύσει μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. 
 
Πάντως στις δαγκάνες του κυκλώματος τοκογλύφων έπεσαν και επιφανείς πολίτες και επιχειρηματίες, ακόμη και ιερωμένοι, που βρέθηκαν προσωρινά σε δύσκολη θέση και υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σ΄ αυτούς αναζητώντας διέξοδο. Η λίστα των θυμάτων είναι μεγάλη και η αποκάλυψη της θα προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και αρκετά προβλήματα εξ ου και η αστυνομία δρα με διακριτικότητα. 
 
Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Βουλή ψήφισε νόμο που αυξάνει τις ποινές για τους τοκογλύφους και δίνει ισχυρό όπλο στην Αστυνομία. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"