Μήνυμα ενότητας Αβέρωφ Νεοφύτου για το μέλλον της Κύπρου


Μήνυμα ενότητας του λαού και των πολιτικών δυνάμεων έστειλε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νοεφύτου, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Η εκλογική νίκη του Νίκου Αναστασιάδη σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την πατρίδα και το λαό μας», είπε ο κ. Νεοφύτου μιλώντας στα γραφεία του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως «από αυτή την αφετηρία ξεκινούμε από αύριο, όλοι ενωμένοι για να στερεώσουμε ένα μέλλον ελπίδας και προοπτικής». Είπε, επίσης, ότι οι επιτυχίες έρχονται με σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια.
 
Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την «περήφανη νίκη» και για την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και τον Σταύρο Μαλά για το εκλογικό του αποτέλεσμα. Ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη, τους φίλους και τις νεολαίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, για τη σκληρή δουλειά και πίστη τους στον τελικό στόχο, ενώ πολλές ευχαριστίες απηύθυνε στα στελέχη και μέλη του ΕΥΡΩΚΟ και των Οικολόγων, που συνέβαλαν, όπως είπε, με τη δράση και την επιλογή τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης, ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε και «τους φίλους από το χώρο του Σοσιαλισμού και της Αριστεράς», που «έκαναν τη δική τους ιδεολογική υπέρβαση, πρόταξαν τη σωτηρία της πατρίδας και στήριξαν το Νίκο Αναστασιάδη».
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «αποδείξαμε πως ενωμένοι, παρά τις οποιεσδήποτε επιμέρους διαφορές, μπορούμε να πετύχουμε τους μεγάλους συλλογικούς στόχους και να βάλουμε τις βάσεις μιας συνεργασίας μακράς πνοής που πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον του τόπου. Γιατί ο τόπος μας», συνέχισε, «βγαίνει κερδισμένος όταν αθροίζουμε δυνάμεις και όχι όταν αφαιρούμε».
 
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε στη συνέχεια ότι σήμερα, ο λαός έκανε επιλογή Προέδρου στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη, επιλέγοντας έτσι το δρόμο που θα ακολουθήσει η Κύπρος. «Όμως, ταυτόχρονα, ανέδειξε και το αίτημά του για συλλογική προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που πιέζουν την οικονομία, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και αποδυναμώνουν τον εθνικό μας στόχο για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος», είπε.
 
Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε στη συνέχεια πως όταν ένα σημαντικό μέρος του λαού υποφέρει, η χαρά από την εκλογική νίκη οφείλει από αύριο, όπως είπε, να δώσει τη θέση της στη σκληρή δουλειά για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. «Η ωμή αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι δύσκολα για τον τόπο μας. Όμως, η Κύπρος έχει πλέον έναν νέο Πρόεδρο, τον Νίκο Αναστασιάδη, που συναισθάνεται αλλά και γνωρίζει το βάρος της ιστορικής του ευθύνης, αλλά και της αποστολής που αναλαμβάνει από σήμερα», είπε, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Αναστασιάδης θα ανταποκριθεί απόλυτα στην εμπιστοσύνη των πολιτών.
 
Συμπλήρωσε πως σε αυτή την προσπάθεια, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει ανάγκη τη ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική στήριξη. «Αλλωστε, το μέγεθος της πρόκλησης που έχουμε μπροστά μας δεν αφήνει περιθώρια για ατομικούς και κομματικούς σχεδιασμούς και στόχους. Ή θα αποτύχουμε ή θα επιτύχουμε όλοι, και για να πετύχουμε, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης από αύριο επιβάλλεται να στρωθούμε στη δουλειά. Εχουμε όλοι ανεξαίρετα, εθνική ευθύνη να μην αφήσουμε καμιά ιδεολογική ή πολιτική διαφορά να σταθεί εμπόδιο στην κοινή προσπάθεια», είπε.
 
Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ θα σταθεί δίπλα στο νέο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με υπευθυνότητα, στηρίζοντας τις πολιτικές που βγάζουν τον τόπο από τα αδιέξοδα, δίνουν πνοή στην οικονομία και προσφέρουν στους πολίτες σιγουριά, αλλά και προοπτική για το μέλλον, προσθέτοντας πως για όλες τις πολιτικές δυνάμεις ξεκινά μια νέα εποχή. «Με τη στάση τους απ’ εδώ και πέρα, θα κριθούν και θα κριθούμε από την κοινωνία, θα κριθούν και θα κριθούμε από την ίδια την ιστορία», είπε.
 
«Σήμερα έκλεισε ένα κεφάλαιο για την Κύπρο. Το νέο κεφάλαιο θα γραφτεί με τη συνολική μας δουλειά και τους κοινούς στόχους», ανέφερε, και ευχήθηκε καταλήγοντας στο νέο Πρόεδρο κάθε επιτυχία στο έργο του, η οποία θα είναι επιτυχία της Κύπρου και του συνόλου του κυπριακού λαού. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"