Ντράγκι: Ανάκαμψη θα αρχίσει το β’ εξάμηνο του 2013


Αμετάβλητo τo επιτόκιo της ΕΚΤ.-
Σταθερό στο ιστορικό χαμηλό του 0,75% διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το παρεμβατικό της επιτόκιο, ενώ ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι εμφανίστηκε αισιόδοξος για το δεύτερο μισό του 2013.
 
Η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη θα ανακάμψει σταδιακά μέσα στο 2013, αλλά οι αρνητικές τάσεις είναι περισσότερες από τις θετικές, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Η ύφεση στην ευρωζώνη αναμένεται να επικρατήσει στην αρχή του 2013, είπε ο Ντράγκι και πρόσθεσε ότι αργότερα μέσα στο έτος η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμψει σταδιακά, στηριζόμενη στη χαλαρή νομισματική μας πολιτική, στη βελτίωση της εμπιστοσύνης στις χρηματοοικονομικές αγορές… καθώς και στην τόνωση της παγκόσμιας ζήτησης».
 
Όσον αφορά στην ανατίμηση του ευρώ, για την οποία έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ντράγκι εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι αυτή αντανακλά την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ευρωζώνη.
 
Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στα επίπεδα του μακροχρόνιου μέσου όρου, είπε, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα παρακολουθείται στενά αναφορικά με την επίδρασή του στη σταθερότητα των τιμών στην Ευρωζώνη.
 
Την Πέμπτη, το ενιαίο νόμισμα ξεπέρασε και πάλι τα επίπεδα των 1.3550 δολαρίων, πλησιάζοντας το υψηλότερο επίπεδο των 14 τελευταίων μηνών στο οποίο είχε σκαρφαλώσει την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι έπεσε στο επίπεδο των 1.4000 δολαρίων.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"