Συμφωνία για στήριξη Κύπρου το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωζώνης


Η συμφωνία καθυστέρησε «γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τη διάθεση».-
 «Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία για τη στήριξη της Κύπρου», δήλωσε στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι την προσεχή βδομάδα η τρόικα θα βρίσκεται στην Κύπρο για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης σχετικά με το μνημόνιο.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στη συνεδρίαση του Εurogroup, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η Κύπρος θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο, όπως είπε, είναι ακόμη πολύ νωρίς να αναμένουμε αποφάσεις, δεδομένου ότι όσο έμπειρος κι αν είναι ο νέος υπουργός οικονομικών δεν θα είναι έτοιμος. Οπως είπε, τη Δευτέρα θα γίνει συζήτηση και στο τέλος αυτής θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τα επόμενα στάδια της διαπραγμάτευσης.
 
Ο αξιωματούχος θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα είναι γνωστά, πρόκειται για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξέπλυμα χρήματος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση θα επιδείξει θετική διάθεση στα θέματα αυτά.
 
Ο αξιωματούχος εκτίμησε πως το γεγονός ότι η Κύπρος εφαρμόζει ήδη τα μέτρα του προσχεδίου του μνημονίου που διαπραγματεύθηκε η τρόικα με την προηγούμενη κυβέρνηση, κυρίως στον προϋπολογισμό του 2013, θα διευκολύνει τη κατάληξη της διαπραγμάτευσης μεταξύ της τρόικας και της Λευκωσίας.
 
Αναφερόμενος στην καθυστέρηση που σημειώθηκε στην επίτευξη συμφωνίας, τόνισε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία «γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τη διάθεση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"