Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ : Δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Κύπρος


Η Κύπρος θα μπορούσε να δημιουργήσει ευρύτερα προβλήματα στην ευρωζώνη, αν δεν συμφωνηθεί σύντομα μια στήριξη της χώρας, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του προέδρου του Eurogroup, το οποίο αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

"Δεν πρέπει να υποτιμάμε το πρόβλημα της Κύπρου", δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην αυστριακή εφημερίδα "Κλάινε Τσάιτουνγκ".
 
"Αν δεν επιλύσουμε οριστικά την περίπτωση του κυπριακού προβλήματος, υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης ακόμη κι απ` αυτή την πολύ μικρή εθνική οικονομία", δήλωσε. "Ο χρόνος πιέζει".
 
Ερωτηθείς πώς η Κύπρος θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται ότι χρειάζεται, ο Γιούνκερ δήλωσε: "Θα είναι μια τεράστια πρόκληση τόσο για την Κύπρο όσο και για την ευρωζώνη".
 
Ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν όρια σ` αυτό που η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει για να βοηθήσει την Κύπρο. "Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα άξιζε να σωθεί πάση θυσία και, στην περίπτωση της Κύπρου, δεν θα ανεχθούμε μια διάσωση πάση θυσία. Όμως πρέπει να διαπραγματευθούμε".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"