Πανικός στο κέντρο του Λονδίνου από συντριβή ελικοπτέρου


Προσέκρουσε σε γερανό και έπεσε φλεγόμενο σε κεντρική πλατεία.- Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες.- 
 ΛΟΝΔΙΝΟ: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός της συντριβής ελικοπτέρου στο κεντρικό Λονδίνο, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία. Νεκροί είναι ο πιλότος και ένας ανυποψίαστος πολίτης που βρισκόταν στην περιοχή.
 
Το ελικόπτερο τύπου Agusta 109 προσέκρουσε στις 8 το πρωί, τοπική ώρα, σε γερανό που βρίσκεται στην κορυφή κτιρίου με 50 ορόφους,, το οποίο είναι ακόμα υπό κατασκευή στην περιοχή του Vauxhall.
 
Στη συνέχεια συνετρίβη στο οδόστρωμα, πολύ κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων, με αποτέλεσμα να εκραγεί. Συντρίμμια του ελικοπτέρου διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά από τα καύσιμα. Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα φέρονται να έχουν απανθρακωθεί. Ο οδηγός ενός φλεγόμενου οχήματος σώθηκε την τελευταία στιγμή, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.
 
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση στην περιοχή του Τάμεση, πιθανότατα για να έχει καλύτερη ορατότητα λόγω της πυκνής πρωινής ομίχλης. Εκτιμάται ότι η ομίχλη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το δυστύχημα. Οι εργαζόμενοι στην οροφή του κτιρίου δεν είχαν ακόμα αναλάβει το πόστο τους.
 
Το υπό κατασκευή κτίριο ονομάζεται St George Wharf Tower. Μετά την ολοκλήρωσή του θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης με κατοικίες στη Βρετανία, ενώ το σχέδιο προβλέπει και τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στην οροφή. Αποτελεί μέρος οικιστικού συγκροτήματος που κατασκευάζεται στην περιοχή, στη νότια όχθη του Τάμεση λίγα μέτρα από το αρχηγείο της ΜΙ6 και όχι μακριά από το κτίριο του Κοινοβουλίου.
 
Η αστυνομία έκκένωσε την περιοχή καθώς υπάρχουν φόβοι για τη σταθερότητα του γερανού, ο βραχίονας του οποίου κρέμεται στο πλάι του κτιρίου. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις συγκοινωνίες.
 
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί τρομοκρατικής ενέργειας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"