Ο Μεντβέντεβ επαναβεβαιώνει πρόθεση για βοήθεια προς την Κύπρο


Η Ρωσία θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στην Κύπρο υπό όρους, ωστόσο το ίδιο το νησί και η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο της διάσωσης, δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.
Πιστεύουμε ότι το κύριο βάρος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων θα πρέπει να αναληφθεί από την Κύπρο και την ΕΕ, δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
 
«Παρόλα αυτά, δεν αρνούμαστε να βοηθήσουμε υπό ορισμένους όρους. Οι όροι θα πρέπει να συμφωνηθούν εξ’ αρχής. Αν δεν γίνει αυτό, δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα», είπε και υπενθύμισε ότι η Ρωσία παρείχε δάνειο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων στην Κύπρο το 2011.
 
Ο κ. Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να αγοράσει κρατικά ομόλογα από χώρες της ευρωζώνης, αλλά ο ίδιος είναι, όπως είπε, θετικός όσον αφορά το ευρώ.
 
«Αν και το ευρώ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δυσμενή θέση, είμαι της άποψης ότι το ευρώ βοήθησε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία και τα παγκόσμια οικονομικά στην κρίση του 2008/2009», είπε.
 
Εξ άλλου όπως δημοσίευσε χθες « Η Εφημερίδα»,  ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης Κλάους Ρέγκλινγ σε συνέντευξη στο γερμανικό Spiegel online, ανέφερε  ότι την πρόθεση της Ρωσίας για να συμβάλει σε μια πιθανή διάσωση της κυπριακής οικονομίας, επαναβεβαίωσε στο Νταβός, ο πρωθυπουργός της χώρας Ντιμίτρι Μετβέντεφ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"