Γηροκομείο κανόνιζε επισκέψεις ιερόδουλων για τους τρόφιμους του

Η διεύθυνση και το προσωπικό του γηροκομείου κανόνιζαν καθημερινά επισκέψεις ιερόδουλων (φωτ. αρχείου).Λονδίνο: Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποκάλυψη ότι επαγγελματίες ιερόδουλες πήγαιναν τακτικά και έβγαζαν το ψωμί τους σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Ίστμπερν του Σάσεξ και μάλιστα με τις ευλογίες της διεύθυνσης αλλά και του προσωπικού του γηροκομείου.


Ο λόγος; Όπως ανέφερε η διευθύντρια του οίκο ευγηρίας «Τσάσλεϊ», Σου Γουάιτ, οι επισκέψεις αποσκοπούσαν στο να αποτρέψουν τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται από το να «επιτίθενται» σεξουαλικά στο προσωπικό.

«Οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και εμείς είμαστε εδώ για να τις ικανοποιούμε. Αποφασίσαμε να  προσλάβουμε ένα ανεξάρτητο σύμβουλο ο οποίος κανόνιζε τα πάντα. Οι ασθενείς πλήρωναν μόνοι τους τις επισκέψεις. Εμείς απλά διαμορφώναμε κατάλληλα ένα δωμάτιο και τους το παρείχαμε», δήλωσε η κ. Γουάιτ στην εφημερίδα «The Sun»

«Πρόθεση μας είναι, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται εδώ να παραμένουν ευτυχισμένοι. Έχουν ανάγκες που αν δεν ικανοποιηθούν, μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην κατάθλιψη», πρόσθεσε.

Η υπόθεση έχει ονομαστεί από τα βρετανικά ΜΜΕ ως το σκάνδαλο της «κόκκινης κάλτσας», καθώς, μια τέτοια κάλτσα έμπαινε στο πόμολο της πόρτας κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιούσε το δωμάτιο για να υποδείξει ότι ο χώρος είναι «κατειλημμένος».

Οι επισκέψεις γίνονταν πάντα υπό επίβλεψη, αφού κάθε 15 λεπτά ένα μέλος του προσωπικού χτυπούσε την πόρτα για να διαπιστώσει αν όλα βαίνουν καλώς.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται, πρόσφατα οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας, οργάνωσαν και ένα «σπέσιαλ» strip show για τους ηλικιωμένους. 

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Σάσεξ, δήλωσε πως οι Αρχές δεν είχαν τη δέουσα ενημέρωση και ότι σε καμία περίπτωση δεν επιδοκιμάζουν το γεγονός.

Η συνέχεια τώρα, θα δοθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου και αναμένεται να κριθεί αν η πρακτική αυτή του γηροκομείου είναι παράνομη ή όχι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!