Ακυρώνεται η αύξηση που επέβαλε η ΑΗΚ τον Δεκέμβριο


Επιστρέφεται στους καταναλωτές με τα επόμενα τιμολόγια.-
Η ΡΑΕΚ έδωσε εντολή στην ΑΗΚ για αναστολή της αύξησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που επιβλήθηκε στους μηνιαίους καταναλωτές Δεκεμβρίου 2012 και διμηνιαίους καταναλωτές Ιανουαρίου 2013, λόγω εφαρμογής της αναπροσαρμογής της χρέωσης, εξαιτίας της τιμής καυσίμων Νοεμβρίου 2012.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στους καταναλωτές αυτούς που ήδη έλαβαν τιμολόγια με την αυξημένη αναπροσαρμογή της χρέωσης, λόγω τιμής καυσίμων, θα επιστραφεί η διαφορά στο επόμενο τιμολόγιο.
 
Ταυτόχρονα, προστίθεται ότι η ΡΑΕΚ θα προχωρήσει στην μελέτη των εισηγήσεων της ΑΗΚ με σοβαρότητα και προσοχή και θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις το συντομότερο.
 
«Η Απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ και θα κοινοποιηθεί στην ΑΗΚ. Παράλληλα, η Απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Αναφέρεται ότι τα μέλη της ΡΑΕΚ έλαβαν, μεταξύ άλλων, υπόψη για την απόφαση αυτή την επιστολή της ΑΗΚ, ημερομηνίας 7 Ιανουαρίου 2013 για το αυξημένο κόστος των καυσίμων, καθώς και τα νέα σημερινά δεδομένα στην ηλεκτροπαραγωγή και συγκεκριμένα την επαναλειτουργία των Μονάδων Συνδυασμένου Κύκλου 4 και 5 στο Βασιλικό. Οι μονάδες αυτές, αναφέρεται, χρησιμοποιούν καύσιμο ντίζελ για ηλεκτροπαραγωγή, που είναι ακριβότερο από το μαζούτ και είναι πιο αποδοτικές.
 
Προστίθεται ότι η λειτουργία των πιο αποδοτικών Μονάδων Συνδυασμένου Κύκλου επιβάλλει την αναθεώρηση του τρόπου αναπροσαρμογής της χρέωσης λόγω τιμής καυσίμων, προς όφελος των καταναλωτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"