Να έλθουν ξένοι για την αναδιάρθρωση ζητούν οι πιλότοι των ΚΑ


Εφόσον η Διεύθυνση αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εφαρμογή του Σχεδίου.-
 Η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΚΑ πρέπει να προχωρήσει με τάχιστο ρυθμό όπως έχει υποδείξει ο συμβουλευτικός οίκος, δηλώνουν για άλλη μια φορά οι πιλότοι οι οποίοι προκρίνουν την κάθοδο ξένων εμπειρογνωμόνων για να υλοποιήσουν το σχέδιο , εφόσον η διεύθυνση όπως αναφέρουν, αντιμετωπίζει κοινωνικές, πολιτικές, και συντεχνιακές δυσκολίες στην εφαρμογή του.
 
Οι πιλότοι μέλη της ΠΑΣΥΠΙ, η οποία είναι η μόνη συντεχνία των ΚΑ που απέρριψε την πρόταση της διοίκησης της εταιρείας για το θέμα της μισθοδοσίας και των περικοπών, συνήλθε σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις υπό το φως της συγκεκριμένης πρότασης.
 
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ Πέτρος Σουππουρής ανέφερε ότι τα μέλη της οργάνωσης ομόφωνα εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με την πρόταση , χαρακτηρίζοντας την «αποσπασματική και εκτός των στόχων για πραγματική εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών».Ζήτησαν την πιστή τήρηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του οίκου Air France / KLM Consulting και όπως ανέφερε ο κ. Σουππουρής, το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει το διάλογο με τη διοίκηση των ΚΑ για εφαρμογή του σχεδίου.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, τα μέλη της ΠΑΣΥΠΙ ζήτησαν τη σύσταση ειδικής Επιτροπής ξένων εμπειρογνωμόνων για να εποπτεύσει την υλοποίηση και την πιστή τήρηση του σχεδίου.
 
Σε διευκρινιστική ερώτηση κατά πόσο η ΠΑΣΥΠΙ ζητά ουσιαστικά από την Κυβέρνηση να αλλάξει την διευθυντική ομάδα με ξένους εμπειρογνώμονες, ο κ. Σουππουρής απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «φαίνεται ότι οι άνθρωποι που είναι εκεί, βρίσκουν δυσκολίες στο να το υλοποιήσουν, κοινωνικές, πολιτικές, συντεχνιακές, και δεν προχωρούν τα τρία κύρια σημεία του σχεδίου, ζητάμε να έρθουν ένας ξένος, δύο , τρεις εμπειρογνώμονες, να υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο για να εξυγιανθεί η εταιρεία».
 
Ανέφερε ότι η οργάνωση σε αυτό το στάδιο δεν συζητά απεργιακά μέτρα καθώς λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση της Κύπρου, οι εκλογές και η κατάσταση της εταιρείας και έχει αποφασίσει να είναι πάρα πολύ συγκρατημένη.
Σε άλλη ερώτηση, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ ανέφερε ότι όσον πιο γρήγορα γίνουν τα κύρια σημεία της πρότασης τόσο το καλύτερο και τόσο πιο λίγες θα είναι οι ζημιές των ΚΑ.
 
«Το τι θα πάρει η εταιρεία  από αυτή την πρόταση δεν είναι αυτό που σώζει την εταιρεία, είναι πολύ λίγα τα λεφτά, μηδαμινά που θα πάρουν από τις αποκοπές του προσωπικού, είναι περίπου 4 εκατομμύρια  αν όλες οι συντεχνίες το δεκτούν, αλλά κάθε μήνα χάνουμε ενάμιση εκατομμύριο το οποίο είναι από την μη απόλυση των ατόμων που πρέπει να φύγουν», συμπλήρωσε.
 
Σε σχόλιο ότι η εταιρεία έχει πολλές φορές πει ότι προχωρεί με την εφαρμογή του σχεδίου, ο κ. Σουππουρής είπε ότι οι πιλότοι δεν έχουν δει κανένα αποτέλεσμα και παρά το γεγονός ότι το σχέδιο έχει εκπονηθεί το Δεκέμβριο, «χάνουμε τόσα πολλά λεφτά, έχουμε τόσο μεγάλες πληγές ως εταιρεία και ελπίζω να το κάνουν το συντομότερο, αυτή είναι η έκκλησή μας».
 
Ερωτηθείς εξάλλου για τις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη για την πρόταση της εταιρείας για τις περικοπές , ο κ. Σουππουρής είπε ότι η ΠΑΣΥΠΙ ζητά εφαρμογή του σχεδίου για κάθε τμήμα ώστε η εταιρεία να γίνει ανταγωνιστική.
 
«Μιλά (το σχέδιο) για αποχώρηση 407 ατόμων, για αποξένωση τμημάτων , για αλλαγή Διοίκησης και ό,τι λέει εμείς το συζητάμε , συμπεριλαμβανομένου του εργασιακού και των περικοπών,  αλλά παράλληλα θέλουμε να βρούμε και ένα τρόπο με την διοίκηση να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίηση όλων των προνοιών του σχεδίου», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι ουσιαστικά δεν προχωρούν τα τρία σημεία που αφορούν την αποξένωση των τμημάτων, την αλλαγή της διεύθυνσης και το θέμα του προσωπικού.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σουππουρή, η Διοικηση αποφάσισε να μην κάνει κάποιες αποξενώσεις τμημάτων που κοστίζουν στην εταιρεία 4πλασια από ότι στοιχίζουν στις άλλες εταιρείες, η αλλαγή της διεύθυνσης δεν προχωρά, ενώ σε ό,τι αφορά το προσωπικό δεν έχει εγκαταλείψει ούτε ένας μέχρι στιγμής. Πρόσθεσε ότι το σχέδιο προνοεί για  407 αποχωρήσεις και οι μόνοι που εγκαταλείπουν είναι οι πιλότοι, σε ποσοστό περίπου 15-20% της δύναμης  χωρίς καμία αποζημίωση.
 
Οι αποφάσεις της έκτακτης ΓΣ των πιλότων θα κοινοποιηθούν στην Κυβέρνηση, τη Βουλή και την  εταιρεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"