Συγκλονιστικά στοιχεία στο Δικαστήριο για το φόνο του Μπαγκλαντέζου


«΄Ηταν ο καλύτερος μου φίλος», δηλώνει ο ύποπτος.-  Δεν ξυπνούσε να τον αντικαταστήσει στη δουλειά.-
 Συγκλονιστικά τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, στο οποίο μεταφέρθηκαν τα δύο πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται  στον φρικιαστικό φόνο του νεαρού από τη Μπαγκλαντές στην Παλιά Λευκωσία. Ο 28χρονος φερόμενος φονιάς, τον δολοφόνησε γιατί δεν ξυπνούσε να πάει δουλειά.  Το κίνητρο του αποτρόπαιου εγκλήματος, άφησε άναυδους ακόμη και τους πιο έμπειρους ανακριτές του ΤΑΕ .
 
Πάντως, παρόλο που ο φερόμενος φονιάς είχε παραδεχθεί τη διάπραξη του φόνου στην αστυνομία, ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν η μεταφορά του πτώματος από το δωμάτιο στο αυτοκίνητο. «Δεν ήταν μόνο ο καλύτερος μου φίλος, αλλά και αδελφός μου. Το μοναδικό λάθος που έκανα, ήταν να μεταφέρω το πτώμα από το δωμάτιο διότι φοβήθηκα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
Σύμφωνα τα όσα κατέθεσε ο ανακριτής της αστυνομίας, η δολοφονία εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή, και η αστυνομία ενημερώθηκε για αυτήν, από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, στο οποίο εργάζονταν τόσο  το θύμα όσο και ο φερόμενος θύτης.
 
Όπως προκύπτει, ο φερόμενος δράστης είπε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ότι την Παρασκευή βρήκε νεκρό τον συγκάτοικο του και ότι, επειδή φοβήθηκε, τοποθέτησε το πτώμα σε ταξιδιωτική τσάντα, μεταφέροντας την στην συνέχεια  στο καπό του οχήματος του θύματος που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αισχύλου.
 
Μέλη του ΤΑΕ έσπευσαν στην σκηνή και εντόπισαν το πτώμα, το οποίο έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό και στις παλάμες των χεριών.
Ανακρινόμενος, ο συγκάτοικος του θύματος παραδέχθηκε ότι τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι επειδή αρνήθηκε να σηκωθεί από το κρεβάτι του για να τον αντικαταστήσει  στην υποδοχή του ξενοδοχείου όπου εργάζονταν και οι δύο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τα τραύματα στο λαιμό. Μεταξύ άλλων, στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι ο δεύτερο ύποπτος, επίσης από το Μπακλατές, ήταν το πρόσωπο που τον βοήθησε να μεταφέρει τη βαλίτσα στο αυτοκίνητο του θύματος.  
 
Ο δεύτερος ύποπτος, ομοεθνής επίσης του θύματος, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στο έγκλημα, και υποστήριξε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα το περασμένο Σάββατο από τον πρώτο ύποπτο, ο οποίος του ζήτησε να μεταφέρουν κάποια πράγματα, ενώ θα του επέστρεφε και 90 ευρώ τα οποία του χρωστούσε.
Το επαρχιακό δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτηση και των δύο υπόπτων, ενώ οι εξετάσεις των ανακριτών θα καλύψουν και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ξενοδοχείου που βρίσκεται απέναντι από το διαμέρισμα θύτη και θύματος, και κατέγραψε τις κινήσεις τους πριν και μετά το ειδεχθές έγκλημα.  
 
Οι ύποπτοι αναμένεται να εξεταστούν από κυβερνητικό ψυχίατρο και ψυχολόγο.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν, καθώς στο ΤΑΕ θα κληθούν για κατάθεση πρόσωπα από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων και του θύματος.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"