Προσλαμβάνονται υψηλόμισθοι για το Φυσικό Αέριο

Καταγγελίες του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ για κρυφή ατζέντα του Υπουργού Εμπορίου.- 


Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Νεοκλής Συλικιώτης προχωρεί στη εγγραφή εταιρείας στον Εφορο Εταιρειών και ταυτόχρονα προσφέρει συμβόλαιο σε τέσσερα άτομα, με υψηλότατους μισθούς, για να αναλάβουν τις θέσεις εκτελεστικών συμβούλων στην υπό ίδρυση εταιρία. 

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποδεικνύει ότι δεν μπορεί συνταγματικά ο Υπουργός να προβαίνει σε δαπάνες χωρίς την έγκριση σχετικού προϋπολογισμού και τόνισε ότι στον προϋπολογισμού του 2012 δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι.

Το θέμα εγέρθηκε ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής κατά την μελέτη πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και των Οικολόγων, για υποχρεωτική έγκριση της εταιρίας υδρογονανθράκων από την Βουλή. 

Ο Υπουργός Εμπορίου, απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής ζητώντας αναβολή της συζήτησης, επικαλούμενος απουσία του σε συνέδριο στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η Επιτροπή Εμπορίου αποδέχθηκε το αίτημα. Ωστόσο αποστέλλει επιστολή στον Νεοκλή Συλικιώτη ζητώντας αναστολή όλων των ενεργειών του Υπουργείου Εμπορίου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα δήλωσε άγνοια για τις καταγγελίες Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημείωσε ότι γι αυτό το λόγο ζητήσαμε να παρευρεθεί σε επόμενη συνεδρία ο Υπουργός Εμπορίου.

Ο Κώστας Κώστα υπέδειξε ότι η πρόταση νόμου είναι αντισυνταγματική και κατήγγειλε προσπάθεια να υπάρξει καθυστέρηση στην διαδικασία και κατά συνέπεια καθυστέρηση στην ένταξη της εταιρίας υδρογονανθράκων στο χρηματιστήριο. Προέβη και σε έκκληση το θέμα του φυσικού αερίου να μείνει εκτός της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι σοφά η Βουλή έδωσε ακόμη μια ευκαιρία για συναίνεση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"