Οι εργασιακές συνθήκες των ελεγκτών επηρεάζει την ασφάλεια των πτήσεων

Βασικό συμπέρασμα στο 42ο συνέδριο της ATCEUC, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα.-

Το γεγονός ότι η συνεχής επιδείνωση στις εργασιακές συνθήκες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη παραγνωρίζει την ασφάλεια των πτήσεων και του επιβατικού κοινού ήταν το βασικό συμπέρασμα στο 42ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συντεχνίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ATCEUC, που διοργάνωσε στη Λάρνακα η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, στο διήμερο συνέδριο έλαβαν μέρος 28 συντεχνίες από ευρωπαϊκές χώρες και ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η σταθερότητα του ευρωπαϊκού συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας επηρεάζεται αρνητικά από τις προσπάθειες για μείωση του κόστους από τους παρόχους Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Η αναμενόμενη αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας εντείνει το πρόβλημα, καθώς οι ελεγκτές καλούνται να διαχειριστούν περισσότερες πτήσεις έχοντας στη διάθεσή τους τα ίδια ή λιγότερα μέσα για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους», αναφέρεται.

Οι σύνεδροι συζήτησαν τρόπους για συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο να σταματήσουν οι περικοπές στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και να συνεχιστούν οι αναπτυξιακές δαπάνες, καθώς το κόστος δεν επιβαρύνει τα κράτη αλλά τους χρήστες του εναέριου χώρου, οι οποίοι θα επωφεληθούν από τη βελτιωμένη απόδοση και τη μείωση των καθυστερήσεων.

Στις εκλογές που ακολούθησαν ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΕΚ Γιώργος Γεωργίου εξελέγη στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της ATCEUC, που εκπροσωπεί 14,000 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε 26 ευρωπαϊκές χώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα