«Έχουμε ξεχωριστό κράτος και οι Ε/κ αστυνομικοί παραβίασαν το έδαφος μας», λέγει ο Ερογλου

Το ψευδοκράτος είναι ένα ξεχωριστό κράτος και όταν παραβιάζει κάποιος τα εδάφη του και στρατιωτική περιοχή (του κατοχικού στρατού), ακόμα και αν είναι η αστυνομία του «νότου», είναι φυσικό να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, αναφερόμενος στην παράνομη σύλληψη των τριών ε/κ αστυνομικών στη νεκρή ζώνη.

Όπως μεταδίδεται από τα  κατεχόμενα, σε δηλώσεις μετά την έναρξη της νέας «κοινοβουλευτικής» περιόδου και ερωτηθείς για το συμβάν, ο κ. Ερογλου είπε ότι παραβίασαν και στρατιωτική περιοχή και μπήκαν στην τ/κ περιοχή φέροντας πιστόλι «και στα δικά μας εδάφη προσπάθησαν να χτυπήσουν δικό μας άνθρωπο. Βεβαίως εδώ είναι ένα κράτος δικαίου, ένα ξεχωριστό κράτος από το νότο, ξεχωριστά εδάφη. Γι’ αυτό το λόγο όποιος μπαίνει στα εδάφη μας, παραβιάζει στρατιωτική περιοχή, ακόμα και αν είναι η αστυνομία του νότου, φυσικά και δεν υπάρχει πιο φυσικό πράγμα από το να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη μας».

Σε ερώτηση εάν έγινε κάποια επαφή, συνάντηση με την ε/κ πλευρά για το συμβάν, ο Τ/κ ηγέτης απάντησε ότι η ε/κ πλευρά γνωρίζει για το γεγονός και ενημερώθηκε ότι συνελήφθησαν και πήγαν στο «δικαστήριο».

Ερωτηθείς εάν αυτό το συμβάν μπορεί να επηρεάσει τις συνομιλίες, ο Ντερβίς Έρογλου απάντησε αρνητικά υποστηρίζοντας ότι αυτά είναι φυσιολογικά θέματα της αστυνομίας και πως η «διοίκηση» στο νότο, όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήξεραν ότι το να εισέλθουν δικοί τους (Ε/κ) στα εδάφη του ψευδοκράτους και να παραβιάσουν στρατιωτική περιοχή του κατοχικού στρατού με όπλα, είναι αδικήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!