Σε ψευδοστρατοδικείο παίρνουν τους τρεις αστυνομικούς της τροχαίας

Έντονα διαβήματα της Κυβέρνησης στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την απελευθέρωσή τους.-

Ψευδοδικαστήριο διέταξε χθες το πρωί την 24ωρη κράτηση των τριών αστυνομικών της τροχαίας, οι οποίοι απήχθησαν την Κυριακή το μεσημέριαπό τον Αττίλα, προκειμένου να παρουσιαστούν σήμερα σε ψευδιστρατοδικείο.

Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση συνέχισε εντατικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών για την απελευθέρωσή τους.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε απαράδεκτη την απαγωγή των τριών αστυνομικών από τα κατοχικά στρατεύματα.
Σε δήλωση μετά την στρατιωτική παρέλαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι γίνονται όλα τα αναγκαία διαβήματα, ενώ παρενέβη και προσωπικά προς την Ουνφικύπ, την οποία κάλεσε να ενεργήσει αποφασιστικά ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι τρείς απαχθέντες και ο εξοπλισμός τους να παραδοθεί στις αρχές της δημοκρατίας.

Οι αστυνομικοί, απήχθησαν, στη νεκρή ζώνη, σε περιοχή της Λουρουτζίνας, ενώ καταδίωκαν ημιφορτηγό με πινακίδες του ψευδοκράτους.

Οι κατοχικές αρχές αφαίρεσαν τον οπλισμό και τους ασυρμάτους των αστυνομικών και πήραν τα οχήματά τους.
Εν τω μεταξύ, οι τεχνικοί τηλεπικοινωνιών της Αστυνομίας, προέβησαν αμέσως σε ενέργειες, με στόχο να διαφυλαχθεί το απόρρητο της επικοινωνίας μέσω των ασυρμάτων.

Η εκδοχή των Τούρκων
Στην παράνομη σύλληψη των τριών Ε/κ αστυνομικών αναφέρεται ο τ/κ Τύπος.
«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Σταρ» ενώ η «Γενί Ντουζέν» με τίτλο «Στην Λουρουτζίνα η τ/κ αστυνομία συνέλαβε τρείς Ε/κ αστυνομικούς» αναφέρεται στην απαγωγή των τριών Ε/κ αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Ε/κ αστυνομικοί παραβίασαν την πράσινη γραμμή με στόχο να συλλάβουν τον 19χρονο  Τζοσκούν Αλασλάν ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του από τα κτήματά του. Ο Αλασλάν καταδιώκετο από την αστυνομία λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Οι Ε/κ αστυνομικοί καταδίωκαν στην Αλασλάν μέχρι έξω από το σπίτι του στη Λουρουτζίνα όπου τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες χωρίς να αντιληφθούν ότι βρίσκονται στο κατεχόμενο χωριό.
Όπως αναφέρεται, κάποια στιγμή εμφανίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες και ψευδοαστυνομικοί οι οποίοι και «συνέλαβαν» τους Ε/κ αστυνομικούς.

Οι Ε/κ αστυνομικού μεταφέρθηκαν σε λεγόμενο αστυνομικό τμήμα ενώ ο Αλασλάν μεταφέρθηκε στο λεγόμενο κρατικό νοσοκομείο κατεχόμενης Λευκωσίας επειδή τραυματίστηκε από το σχοινί με τον οποίο τον έδεσαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ιδίου.

Η «Σταρ» γράφει ότι οι αστυνομικοί έσπασαν το χέρι του Τ/κ στην  προσπάθειά τους να του περάσουν χειροπέδες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κίπρις" οι αστυνομικοί εισήλθαν στα κατεχόμενα με ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα. Αναφέρεται ακόμα όιτ Τ/κ κάτοικοι της περιοχής ανάφεραν στους Ε/κ αστυνομικούς ότι βρίσκονταν στα κατεχόμενα `αλλά οι ίδιοι προτίμησαν να προχωρήσουν με τη σύλληψη παρά να επιστρέψουν στις ελεύθερες περιοχές". 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"