Τέλος στην τριήμερη Οδύσσεια των τριών Αστυνομικών

Οι κατοχικές αρχές τους επέβαλαν πρόστιμο 16 χιλιάδων τουρκικών λιρών ( 7.500 ευρώ)  και κατέσχαν τα οχήματα, ασυρμάτους και οπλισμό.- Δίωρο κλείσιμο του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου από δεκάδες πολίτες με επικεφαλής τον Μάριο Ματσάκη.-

Το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας πέρασαν στις 7.30 χθες το βράδυ τα τρία μέλη της Αστυνομίας, Αντώνης Αντωνίου, Σάββας Σάββα και Χριστόδουλος Χριστοδούλου, που είχαν συλληφθεί παράνομα από τον κατοχικό στρατό την Κυριακή το μεσημέρι.

Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας τους ανέμεναν οι συγγενείς τους, ενώ εκεί βρισκόταν  και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον οποίο ενημέρωνε  για τα συμβαίνοντα. 

Οι τρεις αστυνομικοί εξετάστηκαν από γιατρούς των Ηνωμένων Εθνών. Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας είχαν μεταβεί συγγενείς τους και δεκάδες μέλη της τροχαίας και της ομάδας Ζ.

Οι τρεις αστυνομικοί μετέβησαν  σε αστυνομικό σταθμό όπου έδωσαν  καταθέσεις για όσα συνέβησαν.
 Δύο ξεχωριστικές «δίκες»

 Στους Ε/κ αστυνομικούς Αντώνη Αντωνίου και Σάββα Σάββα, το λεγόμενο δικαστήριο επέβαλε 6.000 τουρκικών λιρών (περίπου 2.800 ευρώ) για παράνομη εισαγωγή όπλου, κατοχή και οπλοφορία.

 Ο τρίτος αστυνομικός, Χριστόδουλος Αναστασίου, που είχε συλληφθεί με τους άλλους δύο παράνομα την περασμένη Κυριακή, δεν έφερε όπλο κατά τη «σύλληψή» του από την ψευδοαστυνομία και  δεν του επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο.
 
Ζητήθηκε και από τους τρεις να υπογράψουν έγγραφο ότι για το αδίκημα της βιαιοπραγίας εναντίον δύο ατόμων (του Τ/κ που καταδίωκαν οι Ε/κ αστυνομικοί και της αδελφής του), σε περίπτωση που το διαπράξουν εντός δύο ετών θα πληρώσουν 5000 τουρκικές λίρες (2380 ευρώ περίπου).
 
«Στρατιωτικό δικαστήριο»
Νωρίτερα, χθες το πρωί, «στρατιωτικό δικαστήριο» επέβαλε και στους τρεις το πρόστιμο των 10.000 τουρκικών λιρών (περίπου 4700 ευρώ) καθώς τους βρήκε ένοχους για παραβίαση στρατιωτικής περιοχής στα κατεχόμενα, το οποίο και πλήρωσαν.
 
Τις δύο διαδικασίες παρακολούθησαν μέλη των οικογενειών των τριών Ε/κ αστυνομικών, ενώ μεγάλο, όπως μεταδίδεται, ήταν και το ενδιαφέρον των τ/κ ΜΜΕ.

Οι κατοχικές αρχές κατακράτησαν το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα των αστυνομικών, καθώς και τους ασυρμάτους και τα όπλα τους, ανακοινώνοντας ότι θα πωληθούν σε δημοπρασία.

Ματσάκης
Χθες το μεσημέρι,  ομάδα πολιτών με επικεφαλής τον Μάριο Ματσάκη έκλεισε το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου  για δύο περίπου ώρες. Το οδόφραγμα ξανάνοιξε με παρέμβαση της Αστυνομίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"