Ολοκληρώθηκε η συζήτηση των αντιπροτάσεων στο Υπουργικό

Σήμερα αποστέλλονται στα κόμματα.- Αύριο σύσκεψη Χριστόφια με τους Αρχηγούς.- 

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ από το Υπουργικό Συμβούλιο η συζήτηση για το πακέτο μέτρων της οικονομίας, το οποίο θα αποτελέσει την αντιπρόταση της Κυβέρνησης στα μέτρα που έχει ήδη προτείνει η Τρόικα.

Σήμερα αποστέλλονται στους αρχηγούς των κομμάτων τόσο το πακέτο της κυβέρνησης όσο και οι προτάσεις της τρόικα, για να τα έχουν υπόψη τους κατή την αυριανή συνάντηση τους στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις πέντε το απόγευμα.

Η Κυβέρνηση, όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, θα συζητήσει τα μέτρα με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη για τη διαπραγμάτευση που θα υπάρξει με την Τρόικα.

Στη διαμόρφωση του κυβερνητικού πακέτου μέτρων λαμβάνονται υπόψη, σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, ζητήματα που θέτει η Τρόικα, αλλά πάντοτε μέσα από την πρόθεση να προστατευθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Ανέφερε, επίσης, ότι το κυβερνητικό πακέτο "κινείται σε τρεις βασικούς άξονες, οι οποίοι καθορίζονται από τις αποφάσεις των δύο τελευταίων Συμβουλίων της ΕΕ (του Ιανουαρίου και του Ιουνίου) και έχουν να κάνουν με την εξυγίανση της οικονομίας, την αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων και στρεβλώσεων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των χρόνων στην κυπριακή οικονομία, τη στήριξη της ανάπτυξης και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κράτους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"