20 Οκτωβρίου στη Βουλή ο Προϋπολογισμός, με στοιχεία Μνημονίου

Η Τρόικα έρχεται 16 Οκτωβρίου. Η πρώτη δόση δεν αναμένεται πριν  τα Χριστούγεννα.- Δεν υπάρχει πρόβλημα στάσης πληρωμών μέχρι τότε δηλώνει ο Σιαρλή.
   
Στο πλαίσιο χθεσινής άτυπης σύσκεψης των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο Υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, ενημέρωσε για θέματα του κρατικού προϋπολογισμού, που έχουν σχέση με τις προθέσεις της Κυβέρνησης έναντι των προτάσεων της τρόικας.

Σε δηλώσεις, μετά τη σύσκεψη, ο κύριος Ομήρου  ανακοίνωσε ότι στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013 και θα αντανακλά και τη συμφωνία, που θα γίνει με την τρόικα.

Κατά την άτυπη σύσκεψη οι αρχηγοί των κομμάτων έθεσαν στον ΥΠΟΙΚ ερωτήματα σε σχέση με τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης στα μέτρα, που προτείνει η τρόικα, καθώς και για τους χειρισμούς που θα γίνουν.

Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, περί τα τέλη Δεκεμβρίου θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση της βοήθειας από το μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ο Υπ.Οικονομικών με το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, το πρωί.

Αν η συμφωνία με την Τρόικα εγκριθεί από το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, και σε διάστημα 6 εβδομάδων εγκριθεί και από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρωζώνης, τότε η πρώτη δόση θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία ως πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο.

Ο Βάσος Σιαρλή διαβεβαίωσε ότι μέχρι τότε, ΔΕΝ τίθεται θέμα στάσης πληρωμών και ότι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί στις  χρηματο-οικονομικές του υποχρεώσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αποφασίστηκε η κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, στις 20 Οκτωβρίου, ημερομηνία σταθμός, για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα, παρόλο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η ακριβής ημερομηνία επανακαθόδου της στο νησί, αν και τοποθετείται στο πρώτο 15μερο του μήνα.

Σε δηλώσεις τους, βουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση, επέκριναν στην κυβέρνηση γι' αναβλητικότητα και καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, ωστόσο ως κόμματα δήλωσαν έτοιμοι να δουλέψουν νυχθημερόν για να επιτευχθεί συμφωνία επί των μέτρων και στη ψήφιση του προϋπολογισμού πριν από τις 12 Νοεμβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"