H Noble Energy αναζητεί συνεταίρους για το Λεβιάθαν

Έχει αποφασιστεί υποθαλάσσιος αγωγός προς την Κύπρο, γράφει η SundayTimes.-

Η Αμερικανική εταιρεία "Noble Energy" και οι συνέταιροι της έχουν αναθέσει στην Τράπεζα "HSBC" τη πώληση μεριδίου 30% για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του τεμαχίου φυσικού αερίου Λεβιάθαν του Ισραήλ.

Όπως γράφει η εφημερίδα «SundayTimes» η "Noble Energy" χρειάζεται ισχυρό εταίρο για τη χρηματοδότηση του έργου και για πολιτικούς λόγους, εξαιτίας των εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και των γειτονικών του Αραβικών χωρών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το τεμάχιο Λεβιάθαν βρίσκεται σε διαφιλονικούμενη περιοχή στα χωρικά ύδατα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου και η οργάνωση Χιζμπολλάχ έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για κλοπή φυσικού αερίου που ανήκει στο Λίβανο.

H Βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη έγκυρες πηγές γράφει ότι η "Noble Energy" θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσέλκυση διεθνών εταιρειών, όπως η "BP" και η "Exxon Mobil", επειδή δεν θα επιθυμούσαν να διακινδυνεύσουν τις σχέσεις τους με χώρες στη Μέση Ανατολή.

Προστίθεται ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια έχουν οδηγήσει σε σχεδιασμούς για κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από το τεμάχιο Λεβιάθαν στην Κύπρο όπου θα γίνεται η ρευστοποίηση του φυσικού αερίου και στη συνέχεια η φόρτωσή του σε πετρελαιοφόρα για εξαγωγές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, καταλήγει η εφημερίδα «SandayTimes» επισκέφθηκε τον Φεβρουάριο την Κύπρο, όπου είχε συνομιλίες για τους σχεδιασμούς αυτούς. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"