Ξαπλώθηκαν στην Ευρώπη οι ισλαμιστικές αντιδράσεις

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει και στην Ευρώπη η αντιισλαμική ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ.

Στη Γαλλία, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κονκόρντ της Γαλλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δημιουργία της ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς κατήγγειλε την αντιαμερικανική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο. Έδωσα εντολή ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Βαλς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. «Αυτές οι διαδηλώσεις απαγορεύονται. Κάθε εχθρότητα, κάθε υποκίνηση μίσους πρέπει να καταπολεμάται με τον πιο αποφασιστικό τρόπο», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Σύμφωνα με τον Βαλς, μεταξύ των διαδηλωτών «δεν υπήρχαν παρά νέοι», αλλά επίσης και «μικρές ομάδες προβοκατόρων, που όπως γνωρίζουμε από τις γειτονιές μας κηρύσσουν έναν ριζοσπαστικό ισλαμισμό».

«Μέσω του διαδικτύου, μέσω ταξιδιών σε χώρες όπως το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν, υπάρχουν νέοι στις γειτονίες μας που μπορούν να επηρεαστούν από αυτή την ιδεολογία του μίσους». «Η απειλή είναι εδώ», υπογράμμισε ο υπουργός.

Στο μεταξύ, η Γερμανία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Αμερικανού πάστορα Τέρι Τζόουνς, τον οποίο είχε καλέσει μια ακροδεξιά ομάδα για να υποστηρίξει την προβολή της αντιισλαμικής ταινίας, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η άφιξη του Τέρι Τζόουνς, ενός φονταμεταλιστή πάστορα που έγινε γνωστός όταν έκαψε αντίτυπα του Κορανίου τον Απρίλιο του 2011, «θα ήταν αντίθετη στη διατήρηση της δημόσιας τάξης», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τον Τζόουνς είχε καλέσει στο Βερολίνο η ακροδεξιά ομάδα Pro Deutschland (Υπέρ της Γερμανίας), η οποία θέλει να προβάλει ολόκληρη την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», που έχει προκαλέσει κύματα οργής στον μουσουλμανικό κόσμο.

Περίπου 300 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για την ταινία αυτή. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «θάνατος στις ΗΠΑ», ενώ το πλήθος φώναζε «ο θεός είναι μεγάλος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"