Μηνύματα Χριστόφια για το ρόλο της Εκκλησίας

Μίλησε για «διχαστικές τοποθετήσεις και σκανδαλισμούς».-

Μηνύματα προς πολλαπλές κατευθύνσεις έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην εκδήλωση προς τιμήν του Οικονόμου Πατέρα Αιμιλιανού Δημοσθένους στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στο Κελλάκι.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαίροντας το έργο του Πατρός Αιμιλιανού, το οποίο υπερέβη το πνευματικό έργο και επεκτάθηκε στη συνεργασία μεταξύ της τοπικής εκκλησίας και του κοινοτικού συμβουλίου για τον καλό των ανθρώπων του χωριού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως έτσι αντιλαμβάνεται και ο ίδιος τον ρόλο της Εκκλησίας.

"Αυτό τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας είναι που εμείς όχι μόνο επικροτούμε αλλά και θεωρούμε αναγκαίο, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος".

"Το παράδειγμα πνευματικών ανθρώπων της εκκλησίας όπως είναι ο Οικονόμος πατήρ Αιμιλιανός Δημοσθένους, μπορεί να δώσει τα σωστά μηνύματα στο λαό χωρίς διχαστικές τοποθετήσεις και σκανδαλισμούς, με ταπεινότητα, σεμνότητα και προσήλωση προς τον άνθρωπο", είπε.
Παράλληλα, μέσω των αναφορών για το έργο και την προσφορά του Πατρός Αιμιλιανού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε τη δική του αντίληψη για την πολιτική.

"Είτε συμμερίζεται κάποιος τις πνευματικές απόψεις του πατρός Αιμιλιανού είτε όχι δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει στον άνθρωπο την αφοσίωση, την πίστη καθώς και το ολόψυχο δόσιμο του στην υπηρεσία των αξιών που πρεσβεύει.  Με τον ίδιο τρόπο αντιλαμβάνομαι την πολιτική.  Την αντιλαμβάνομαι ως υπηρεσία προς τον απλό άνθρωπο. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο".
"Όπως ένας ιερέας αφιερώνεται στην Εκκλησία και το Θεό," συνέχισε, "έτσι και ένας ηγέτης πρέπει να αφιερώνεται και να υπηρετεί με αφοσίωση την πατρίδα".

Οπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Οικονόμος πατήρ Αιμιλιανός Δημοσθένους αποτελεί παράδειγμα ιερωμένου που πιστεύει αληθινά στο κοινωνικό λειτούργημα που υπηρετεί κάνοντας ταυτόχρονα βίωμα του τις αρχές που πρεσβεύει.

Σημειώνοντας ότι ζωή του Πατρός Αιμιλιανού "είναι γεμάτη από μια διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά προς τον απλό άνθρωπο", ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνέχισε λέγοντας ότι "κατά τον πενηντάχρονο ιερατικό του βίο ο πατήρ Αιμιλιανός απέδειξε το μεγαλύτερο προτέρημα που μπορεί να έχει ένας πνευματικός ηγέτης".

"Πορεύθηκε και δίδαξε πρώτα και κύρια μέσα από το δικό του παράδειγμα και τη δική του στάση ζωής. Χάρισμα που σήμερα τείνει να εκλείψει ολοένα και περισσότερο από τη σύγχρονη ζωή του τόπου", κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"