Κυρίαρχη Βάση και στη Σκωτία σχεδιάζει το Λονδίνο

Στο πρότυπο των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.-

ΛΟΝΔΙΝΟ: Πιθανότητα, αποτελεί σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times», το ενδεχόμενο δημιουργίας κυρίαρχης βρετανικής βάσης στη Σκωτία στην περίπτωση ανεξαρτητοποίησης της χώρας στο πρότυπο των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η βάση πυρηνικών υποβρυχίων Trident στο Faslane της κεντρικής Σκωτίας μπορεί να καταστεί «βρετανικό κυρίαρχο έδαφος» αν η Σκωτία γίνει ανεξάρτητη.
 
Μια κυρίαρχη βάση στη Σκωτία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ματαίωνε την μεταφορά και εγκατάσταση όπλων σε ξένο έδαφος και θα παρείχε στην βρετανική κυβέρνηση την ίδια ελευθερία δράσης που απολαμβάνει στις βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας στην Κύπρο.
 
Βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι οι κυρίαρχες βάσεις αποτελούν «μια ενδιαφέρουσα ιδέα η οποία λειτούργησε στη Κύπρο» αν και η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει εναλλακτικά σχέδια εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει ποτέ η ανάγκη για επανεγκατάσταση βάσεων.
 
Πάντως, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) θα συζητήσει το θέμα της απομάκρυνσης των πυρηνικών υποβρυχίων στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"