Πιο λεπτό, πιο ελαφρύ και με οθόνη 4" το iPhone 5


To νέο μοντέλο στην "οικογένεια" των iPhone παρουσίασε η Apple




To νέο iPhone 5 είναι 18% λεπτότερο από το iPhone 4S (7.6mm), με 20% λιγότερο βάρος (112 γραμμάρια). Έχει οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 1136 Χ 640 και 16:9 aspect ratio.
To νέο iPhone 5 είναι 18% λεπτότερο από το iPhone 4S (7.6mm), με 20% λιγότερο βάρος (112 γραμμάρια). Έχει οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 1136 Χ 640 και 16:9 aspect ratio.

Καλιφόρνια:
 To νέο iPhone 5 είναι εδώ και επίσημα. Σε μία παρουσίαση στο Υerba Buena Center of the Arts στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. o CEO της Apple Tim Cook και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το πολυαναμενόμενο iPhone 5, το νέο «τέκνο» της πολυπληθούς τεχνολογικής οικογένειας που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από γυαλί και αλουμίνιο.
To νέο iPhone 5 είναι 18% λεπτότερο από το iPhone 4S (7.6mm), με 20% λιγότερο βάρος (112 γραμμάρια). Έχει οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 1136 Χ 640 και 16:9 aspect ratio. Ο λόγος, σύμφωνα με τους επισήμους της Apple, που μεγάλωσαν τη συσκευή (αν και ισχυρίζονται πως είναι η λεπτότερη και ελαφρύτερη συσκευή smartphone στον κόσμο) είναι λόγω ευχρηστίας. 

Το νέο iPhone θα έχει πέντε γραμμές εφαρμογών και ανανεωμένα apps
 (όποια δεν ανανεωθούν θα τρέχουν το ίδιο καλά, με μαύρο περίγραμμα στις άκρες λόγω διαφοράς μεγέθους). Η συσκευή θα χρησιμοποιεί 326ppi Retina Display, ενώ θα έρχεται με Keynote, Pages, Numbers, iPhoto, iMovie και GarageBand.

Σε ό,τι αφορά τις wireless ικανότητες της συσκευής θα έχει υποστήριξη HSPA+, DC-HSDPA και, όπως αναμενόταν, LTE, κάτι που κατέστη δυνατό με τη νέα αντένα που χρησιμοποιεί το iPhone 5. 

Η WiFi συνδεσιμότητα θα στηρίζεταιι σε 2.4ghz και 5ghz στα 802.11n.
 
Η «καρδιά» του νέου iPhone 5 θα είναι το τσιπάκι της Apple, “A6”, το οποίο είναι δύο φορές πιο δυνατό από το αντίστοιχο Α5, με 22% μικρότερο μέγεθος. Η μπαταρία του smartphone θα έχει ικανότητα αντοχής 8 ωρών συνομιλίας μέσω 3G, μέχρι 10 ώρες σε αναπαραγωγή βίντεο, 40 ώρες μουσικής, ή 225 ώρες Standby mode.
 
Η κάμερα είναι κάτι άλλο που αλλάζει. Με 8 megapixel sensor, στα  3264 X2448, με υβριδικό υπέρυθρο φίλτρο και backlight illumination όπως επίσης και με 40% ταχύτερη φωτογράφηση λόγω της συνδρομής του A6 chip. Το όμορφο νέο mode, όμως, λέγεται “Panorama” που μπορεί να λάβει συνδυασμένες φωτογραφίες μέχρι 28 megapixel.

Μαζί με όλα αυτά έρχεται και η καταγραφή 1080p video και 720p FaceTime με χρήση face detection. Tρία μικρόφωνα στο εμπρόσθιο, πίσω και κάτω μέρος θα εξασφαλίζουν την καλύτερη καταγραφή ομιλίας, ενώ έχει βελτιωθεί και ο ήχος του κινητού με χρήση wideband audio.

Επιπροσθέτως, αλλάζει και το dock connector του iPhone 5, το οποία ονομάζεται “Lightning” και είναι 80% μικρότερο του αρχικού που πρωτοεμφανίστηκε το 2003. Θα υπάρξουν αντάπτορες για τα προηγούμενα dock connectors σε συνδυασμό με το Lightning, κάτι το οποίο μπορεί να κακοφανεί σε μερικούς, αλλά είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός. 

Το λογισμικό του iPhone 5 θα είναι το iOS 6, το οποίο βάσει με τα λεγόμενα των σχεδιαστών του, είναι έτοιμο να αναλάβει όλα τα καθήκοντα της συσκευής και να τα φέρει πέρας στο μέγιστο. Ο Scott Forstall της Apple έκανε, μάλιστα, και επίδειξη του νέου GPS και Maps application, που θα φέρει το smartphone, και των γενικότερων ικανοτήτων του.

Τέλος, το iPhone 5 θα έρχεται σε χρώματα μαύρο και άσπρο. 

Η τιμή του iPhone 5 ενδεικτικά θα είναι στα 199, 299 και 399 δολάρια Η.Π.Α. για τις εκδόσεις 16, 32 και 64GB αντίστοιχα. 
Η ημερομηνία παραγγελίας  θα είναι στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ θα κυκλοφορήσει στις 21 σε 9 χώρες, και το Δεκέμβριο στις υπόλοιπες (συμπεριλαμβανόμενης και της Κύπρου). 

Το iOS 6 θα εμφανιστεί στις 19 Σεπτεμβρίου και θα υποστηρίζεται από τα iPhone 4S, 4, 3GS, και τα new iPad, iPad 2 και 4th Gen iPod Touch.


(Τι ξέρουμε ήδη για το Apple iPhone 5)

H ανακοίνωση του iPhone 5 έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου 2012, και θα γίνει στο Yerba Buena Center for the Arts στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
H ανακοίνωση του iPhone 5 έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου 2012, και θα γίνει στο Yerba Buena Center for the Arts στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
Νέα Υόρκη: Επί μήνες βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας η κυκλοφορία του επόμενου iPhone. Η πολυπόθητη, όπως φαίνεται, ανακοίνωση μπήκε επισήμως πλέον στο Ημερολόγιο στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Η φημολογία, αλλά και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός, για την ριζική αλλαγή του iPhone 5 σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (ακόμα και στην όψη) αναμένεται να οδηγήσουν περισσότερους στα καταστήματα, σε σχέση με το iPhone 4S.

Τι ζητούν οι χρήστες στο iPhone 5
Οι φήμες λένε ότι το iPhone 5 θα έχει μεγαλύτερη οθόνη (4+ ιντσών), ότι θα υποστηρίζει τα νέα δίκτυα 4G LTE στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ότι θα έχει ταχύτερο επεξεργαστή γραφικών και άλλα. Ανάμεσα στα πολυπόθητα χαρακτηριστικά του iPhone 5, είναι: 

η επανασχεδίαση της συσκευής με μεγαλύτερη οθόνη, 
ο ταχύτερος, τετραπύρηνος επεξεργαστής (A6, όταν το iPhone 4S έχει διπύρηνο Α5 1GHz), 
η αύξηση της αυτονομίας της μπαταρίας, 
η βελτίωση στα γραφικά (αν και το 4S οι επιδόσεις επταπλασιάστηκαν σε σχέση με το iPhone 4),
η ασύρματη φόρτιση (με το Qi wireless charging), 
η υποστήριξη ασύρματης επικοινωνίας μέσω NFC
η θύρα για την σύνδεση μέσω MicroUSB, ή micro HDMI, η υποδοχή για την επέκταση της μνήμης και άλλα.

Εδώ, οι χρήστες ζητάνε να μειωθεί η τιμή διάθεσης σε σχέση με τις τιμές διάθεσης του iPhone 4S ή έστω πιο ελκυστικά προγράμματα συμβολαίου από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. 

Τι φέρνει το iOS 6 στο iPhone 5 αλλά και στο iPhone 4S
Κάποιες όμως από τις δυνατότητες του iPhone 5 τις γνωρίζουμε ήδη. Η Apple έχει ήδη ανακοινώσει τι θα προσθέσει σε iPhone 3GS, iPhone 4 και iPhone 4S με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 6 που θα περάσει στις φλέβες τους ως ενημέρωση λογισμικού το φθινόπωρο. Κάποιες όμως από τις λειτουργίες τους αφορούν μόνο τους χρήστες του iPhone 4S (και το νέο iPad). 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Siri αφορά μόνο τους χρήστες του iPhone 4S (και προφανώς τους χρήστες του iPhone 5). Αυτό που θα χάσουν οι χρήστες παλαιότερων μοντέλων iPhone είναι ότι το Siri θα μιλάει περισσότερες γλώσσες και θα γνωρίζει περισσότερες περιοχές. Αν και το Siri δεν μιλάει ελληνικά και οι δυνατότητές του δεν αφορούν στην Ελλάδα, στις γλώσσες και στις περιοχές που υποστηρίζεται θα μπορεί να δώσει απαντήσεις και σε αθλητικά θέματα, να βρίσκει τι παίζουν οι κινηματογράφοι της επιθυμητής περιοχής ή να κλείνει τραπέζι σε εστιατόρια. Επιπλέον το Siri στο iOS 6 θα αναλαμβάνει να δημοσιοποιεί στο Facebook το status που θα του υπαγορεύει ο χρήστης ή τα σχόλιά του ή στο Twitter τα tweet του. Επίσης, το νέο Siri υπακούει σε φωνητικές εντολές, και ανοίγει app, βάζει το τραγούδι που θέλει να ακούσει ο χρήστης.

Οι αλλαγές που φέρνει το iOS 6 στους Χάρτες, με την πλοήγηση στροφή προς στροφή, τα στοιχεία κίνησης και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στον προορισμό, αλλά και η Τοπική Αναζήτηση είναι επίσης αμερικανοκεντρικά και δεν αφορούν στην Ελλάδα, εκτός εάν η Apple μας κάνει κάποια ευχάριστη έκπληξη την Τετάρτη.

Η ενσωμάτωση του Facebook μας αφορά, και θα μεταφέρει στο Ημερολόγιο του iPhone σημαντικά γεγονότα από το Facebook -όπως τα γενέθλια των φίλων μας, και στις Επαφές τα στοιχεία τους. Το iTunes και το App Store αποκτούν κουμπάκι Like και έτσι οι προτιμήσεις του χρήστη και των φίλων του σε μουσική και app διαχέονται ως συστάσεις και με αυτόν τον τρόπο.

Μια ακόμα δυνατότητα που φέρνει και στο νέο iPhone το iOS 6 είναι η δυνατότητα κοινοποίησης επιλεγμένων φωτογραφιών σε επιλεγμένες επαφές, τα λεγόμενα Shared Photo Streams.

To PassBook, όπου το iPhone θα κρατάει κάθε είδους κουπόνια, εισιτήρια και λοιπά, εκτιμάμε ότι θα μας είναι ελάχιστα χρήσιμο, εκτός εάν αυξηθούν οι επιχειρήσεις και τα app που θα το αξιοποιούν στην Ελλάδα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το νέο iOS 6 καθιστά εφικτή την ζωντανή επικοινωνία FaceTime και μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας (o χρήστης θα μπορεί να κάνει κλήσεις FaceTime από το iPad του χρησιμοποιώντας τον αριθμό κινητής τηλεφωνίας στο iPhone του). Φυσικά, εάν δεν έχετε πραγματικά απεριόριστη κίνηση δεδομένων στο συμβόλαιό σας, θα σας το προτείναμε να μείνετε στο Wi-Fi. Το FaceTime μέσω κινητής τηλεφωνίας θα είναι μια δυνατότητα που θα περιοριστεί στους χρήστες iPhone 4S και προφανώς θα παρέχεται στους χρήστες του νέου iPhone 5.

Το iOS 6 προσθέτει στο iPhone νέες δυνατότητες που αφορούν στις κλήσεις. Αυτές είναι η δυνατότητα απόρριψης μιας κλήσης, απαντώντας με ένα σύντομο μήνυμα. Ή θέτοντας μια υπενθύμιση για επιστροφή της κλήσης αργότερα. Ή με την ενεργοποίηση μιας υπενθύμισης σε προκαθορισμένο χρόνο ή όταν το GPS καταλάβει ότι ο χρήστης επέστρεψε σε προκαθορισμένη θέση (στο σπίτι ή στο γραφείο). Επίσης, τα iPhone με iOS 6 θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία «Μην ενοχλείτε», εξαιρώντας ορισμένες ως σημαντικές επαφές (π.χ. από την διεύθυνση ή τον σύζυγο).

Ακόμα, σημειώνουμε την νέα δυνατότητα Find My Friends που θα σας δίνει αναφορά για την θέση που βρίσκονται όσοι χρήστες συσκευών με iOS το έχουν αποδεχτεί (π.χ. μέλη της οικογένειας ή στενοί φίλοι ή συνεργάτες) και φυσικά θα ενημερώνει για την δική σας θέση όσους έχετε επιλέξει να ενημερώνονται αυτόματα. 

Τέλος, τα iPhone με iOS 6 θα μπορούν να λειτουργούν σε κατάσταση Lost, δηλαδή εάν χάσετε το τηλέφωνό σας θα μπορείτε να ζητήσετε (μέσω iCloud) να εμφανίζεται στην οθόνη του ένας αριθμός επικοινωνίας εάν το βρει κάποιος καλός Σαμαρείτης για να σας το επιστρέψει αλλά και να σας αποστέλλονται αναφορές για την θέση του μέσω της εφαρμογής Find My iPhone.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"